#
Hermann Tomasgaard kjemper helt i toppen i Laser-klassen i OL. Foto: Sailing Energy

Flere kjemper i teten i OL-seilingen

Skrevet av Geir Owe Fredheim 29. juli 2021

Flere av de norske OL-seilerne som er i aksjon kjemper helt i toppen i sine konkurranser. I de nærmeste dagene avgjøres om de kommer til medaljefinalene.

- I dag var alle seilerne våre i aksjon, med unntak av Helene Næss og Marie Rønningen i 49’er FX, som hadde hviledag. Vinden fra sør-sørvest var medium til sterk (5-8 m/s) på de ulike banene det blir seilt på og det er fortsatt ganske store bølger i Sagami Bay utenfor Enoshima. Dette er i utg. pkt. forhold som våre norske seilere takler bra, sier Guro Steine, president i Norges Seilforbund, til Team Norway.

Hun er selv til stede i Tokyo for å følge de norske seilerne. 

Line Flem Høst, Laser Radial
Line lå på 4. plass sammenlagt etter de seks første seilasene hvor hun blant annet fikk en 1. plass i race 2 og to 3. plasser i race 2 og 4. Med 12. og 6. plass i dagens to race, faller hun ned til en 5. plass sammenlagt.
- Det gjenstår to innledende seilaser i morgen, og fortsetter Line sin sterke seiling, er hun å regne med i medaljefinalen 1. august, sier Steine.

Hermann Tomasgaard, Laser
Hermann lå også på 4. plass sammenlagt etter gårsdagen og med en 10. og 5. plass i dag har han avansert opp til 3. plass, kun fem poeng bak Pavlos Kontides fra Kypros på 2. plass.
- Hermann skal seile sin to siste race i morgen, før det etter all sannsynlighet blir medaljefinale søndag 1. august.

Anders Pedersen, Finnjolle
Anders hadde to race i dag hvor han havnet «midt i hauen» med en 13. og 12. plass. Finnjollene har nå unnagjort seks av totalt ti innledende race og Anders ligger på en 9. plass sammenlagt. Gill Scott leder suverent med topplassering i fire av seks race.
- Det er fortsatt gode muligheter for Anders å ta seg til medaljefinalen (de ti beste overall). Hviledag for Anders i morgen, før de fortsetter med to race på lørdag og to race på søndag, forteller presidenten i Norges Seilforbund.

Endre Funnemark, RS:X (windsurfing)
Endre seilte sine tre siste race i dag (av totalt 12 innledende race). Dessverre ble det ingen medaljefinale på Endre, han endte til slutt på en 14. plass av 25 deltagere.
- Endre, som kom med til OL i det aller siste uttaket i juli, kan likevel være svært godt fornøyd med sin OL-debut og ser garantert frem til nye muligheter i OL i 2024, forteller Steine.

Martine Steller Mortensen og Nicholas Fadler Martinsen, Nacra 17 Foiling
Martine og Nicholas har hatt en litt tung start og havnet litt bak i feltet etter de første seks seilasene, med en 18. og to 19. plasser i dag. Nacra-seilerne er bare halvveis i sine regattaer med totalt 12 innledende race, så det er fortsatt seks muligheter til å forbedre prestasjonene. De har vist tidligere i år at de har farten inne hvis alt klaffer. Martine og Nicholas har hviledag i morgen før de fortsetter konkurransen på lørdag.

Helene Næss og Marie Rønningen, 49er FX
Helene og Marie seilte ikke i dag, men ligger som nr. 13 etter seks av totalt 12 innledende race og det er fortsatt gode muligheter til å avansere på listen og komme seg til medaljefinale. Jentene skal i ilden igjen i morgen. De kjemper nå for å få delta i medaljefinalen.

Norge
Meld deg på vårt nyhetsbrev