#
Grace Bullen i kamp mot regjerende verdensmester Linda Morias. Foto: Pernille Ingebrigtsen

Bullen ute av VM – takket bryteklubben Atlas for støtten

Skrevet av Pernille Ingebrigtsen 6. oktober 2021

Grace Bullen (24) røk ut av bryte-VM på hjemmebane i første kamp. Etterpå takket hun klubben i sitt hjerte, Fredrikstad Bryteklubb Atlas, for at de gjorde VM-opplevelsen ekstra spesiell.

– Det var en nydelig følelse å komme ut på matta. Jeg vet at i fjor skulle nesten hele klubben bli med meg ned til Budapest for å heie på meg i OL-kvalifiseringen. Det er klubben i mitt hjerte, og den betyr så utrolig mye for meg. Hele Fredrikstad betyr mye for meg, og at de tar seg tiden her … Jeg beklager at jeg ikke klarte å bryte mer enn én kamp foran dem. At de kommer hit og heier på meg, betyr mer enn jeg klarer å uttrykke akkurat nå. Hver gang det går bra, så vet jeg hvem det kommer fra, og det er alle de fra 3-90 år som er en del av Fredrikstad Bryteklubb Atlas, forteller Grace Bullen.

atlas.jpg
Det var mange, både store og små, fra Fredrikstad BK Atlas som heiet på Grace Bullen onsdag. Foto: Pernille Ingebrigtsen

Vil ikke skylde på koronasykdom 
VM i Jordal Amfi i Oslo ble ikke helt som den norske bryteren hadde håpet. Bullen måtte bryte mot regjerende verdensmester Linda Morais allerede i kvalifiseringen. 24-åringen hadde lenge overtaket i kampen, men tapte til slutt på fall. Kanadiske Morias måtte ta seg helt til finalen i 59-kilosklassen for at Bullen skulle få en ny sjanse gjennom rekvalifisering, men slik gikk det ikke – og vips var VM over.

– Jeg er skuffet. Jeg har prestert bedre, men klarer ikke å gjøre det her i dag. Samtidig er jeg en form for stolt over at jeg ikke ga noen en kjedelig kamp. Det blir litt poeng og jeg får inn så mange poeng som jeg pleier i en vanlig kamp, men hun andre var rett og slett bedre enn meg i dag, oppsummerer Bullen.

Atlas-bryteren klarte ikke å kvalifisere seg til Tokyo-OL og slet blant annet med koronavirus før kvaliken. Hun vil imidlertid ikke skylde på sykdommen.

– Korona har nok preget meg mer enn jeg kommer til å innrømme, men jeg har også klart å hente meg inn igjen og klart å bryte bra i ettertid. I dag går det på forberedelser og taktikk – jeg vil ikke skylde på sykdom i det hele tatt, sier hun.

Håper flere får øynene opp for bryting
Serien «Hodet i klemme» om det norske brytelandslaget ruller og går på NRK om dagen. Bullen forteller at hun har merket litt økt interesse for sporten den siste tiden.

– Det er flere som sender meg meldinger og ønsker å snakke med meg om bryting. Det gleder meg at flere og flere innser hvor tøff og stor denne idretten er. Jeg vet at vi bor i Norge, men langrenn er ikke størst, og jeg håper at flere ønsker å drive med de særegne idrettene som også finnes i Norge.

– Bryting er mye mer enn å kaste folk rundt. Du lærer mye om deg selv, du lærer om akrobatikk, du lærer å kontrollere din egen kropp. Selv om ikke alle kommer til å ende opp i VM, er det mye mer man kommer til å lære i bryting enn å slåss med en annen utøver, sier Bullen.

bullen2.jpgFoto: Pernille Ingebrigtsen

Meld deg på vårt nyhetsbrev