#
Jørn Dalen er klar for sitt første Paralympics. Foto: Kristin Bentdal Larsen

Bitt av skytterbasillen

Skrevet av Kristin Bentdal Larsen 5. september 2021

Jørn Dalen er debutant i Paralympics i Tokyo, men på skytebanen er han en veteran.

Da han var 14 år, ble Jørn Dalen bitt av skytterbasillen. Nå – 47 år senere – er han klar for sitt første Paralympics.

– Jeg får litt sommerfugler i magen, jeg har gledet meg til dette lenge, sier Dalen.

Veteranen
Selv om Dalen deltar i sitt første Paralympics, er han ikke et nytt ansikt i skyttermiljøet. Han har VM-medalje i lag, flere norgesrekorder og er norgesmester. Men det var ikke før i 2019 han ble klassifisert som parautøver.

– Jeg var dårlig i tre år før klassifiseringen, forklarer han. – Det ble ikke så mye skyting, og det var vanskelig å trene så mye som jeg gjorde. Så ble jeg introdusert for para.

Ifølge Dalen var det ildsjelen Bjørn Myrseth som introduserte ham for paraskyting og som sa «nå skal du prøve dette». Det ble en litt annen opplevelse å skyte med et bord foran seg, slik paraskyterne gjør.

– Trening er ferskvare. Du kan litt fra før, men når man setter opp et bord så blir det litt annerledes. Jeg måtte trene ganske mye på det for å bli stabil og få et godt resultat, sier han.

Selv om det har vært mye hard jobbing for å omstille seg fra å skyte liggende til å skyte ved et bord, er han glad for at han har fortsatt med idretten han elsker.

– For meg er skyting en stor del av livet, og mange av vennene mine er der. Det er et fantastisk flott miljø, og skyting har mitt hjerte, sier han.

I bobla
Jørn Dalen betegnes som en som sprer mye glede og positivitet i det norske skytterlaget i Tokyo. Likevel innrømmer han at han kan bli litt mer innesluttet når det drar seg til.  

– Jeg har alltid vært blid og glad, men når det nærmer seg konkurranse vil jeg gjerne være i bobla mi, sier han.

Og når de første skuddene avfyres i Tokyo, er Dalen tydelig på hva han ønsker å oppnå.

– Ambisjonene mine er at jeg skal skyte skudd for skudd. Jeg skal gjøre arbeidsoppgavene mine så godt som mulig på hvert skudd, og går jeg av standplass og føler at jeg har gjort en god jobb, så får resultatet blir som det blir.

Og på spørsmål om han føler seg klar sier han at hvis man ikke er klar nå, så blir man aldri klar.

– Vi har jo ventet et år ekstra, sier en munter Jørn Dal.

Meld deg på vårt nyhetsbrev