#
Grønt og frodig i Italia når EM starter for rolandslaget som håper på medaljer. Foto: Estela Re-Ma / Norges Roforbund

Birgit Skarstein største medaljefavoritt før EM i roing

Skrevet av Geir Owe Fredheim 9. april 2021

Koronasituasjonen har gjort usikkerheten litt større enn normalt for rolandslaget som skal til pers i EM i Italia denne helgen. Men at troppen reiser hjem med medalje er håpet.

- Vi skal ikke stikke under stolen at koronaperioden har vært veldig utmattende og fremfor alt revet bort mange verdifulle timer og kilometer i båt, noe vi har savnet aller mest. Det kan vi med typisk norske manerer ta igjen under de kommende månedene om restriksjonene tillater det. Vi er ved godt og offensivt mot før EM, sier Johan Flodin, landslagssjef i Norges Roforbund til Team Norway.

Hun håper Norge kommer hjem med medaljer. 

- Vi har tatt medalje på hvert mesterskap og alle lagene ror fort når det går som best i treningene. Men Birgit Skarstein er nok den største medaljefavoritten. Kjetil Borch som har fått rodd i singel, og var medaljør under EM i høst, ser også ut til å ha tatt mange steg, sier
- Are Strandli og Kristoffer Brun ror i åpen klasse istedenfor lettvekt som de vanligvis gjør for å ha en langsommere vektnedgang, bedre utvikling og minimere risikoen for sykdom og skader. Derfor er deres medaljesjanser noe redusert, men vi vet aldri, forteller Flodin.

Herrene i dobbeltfireren, Olaf Tufte, Erik Solbakken, Oscar Stabe Helvig og Martin Helseth er i godt slag og viser gode fysiske tester på trening.
 - De har derimot veldig få økter sammen denne våren noe som medfører at deres teknikk er noe ustabil for øyeblikket, men vi vet det kan gå riktig fort til tider. Deres hovedmål er sommerens OL.

Damenes dobbeltfirer med Siri Eva Kristiansen, Inger Kvalie, Thea Helseth og Maia Lund har vist stort potensiale de siste ukene og så presise som de er i vannet er vi veldig spente på hvordan dette går mot verdenseliten. Dersom det går bra vil Roforbundet vurdere å satse videre mot OL-kvalifiseringen i mai.

Team Norway ønsker Rolandslaget lykke til i EM!

Meld deg på vårt nyhetsbrev