#
Foto: Erlend Lånke, NRK

Birgit Skarstein får Peer Gynt-prisen

Skrevet av Pernille Ingebrigtsen 27. april 2021

Stortingsrepresentantene har stemt frem roer Birgit Skarstein som Årets Peer Gynt 2021. – Birgit Skarstein er et positivt forbilde som tør å bryte grenser, sier Rune Støstad, leder i Stiftelsen Peer Gynt.

Norges idrettsforbund gratulerer Skarstein, en fantastisk utøver og et flott forbilde, med denne hedersprisen!

Årets Peer Gynt går til en person eller en institusjon som har markert seg på en positiv måte på det samfunnsnyttige plan, og som har gjort Norges navn kjent i utlandet. Stortingsrepresentantene avgjør hvem som blir årets Peer Gynt ved skriftlig avstemming.

– Birgit Skarstein er en svært verdig vinner av Årets Peer Gynt. Hun er en av Norges fremste idrettsutøvere, og hun har brukt sin sterke posisjon til å fremme likeverd i samfunnet på en utmerket måte. Birgit Skarstein er et positivt forbilde som tør å bryte grenser, og hun har bidratt sterkt for å styrke situasjonen for mennesker med nedsatt funksjonsevne, sier leder i Stiftelsen Peer Gynt, Rune Støstad i en pressemelding.

Skarstein får prisen overrakt på Peer Gynt friluftsscene på Gålå lørdag 24. juli.

– Dette var gøy! Jeg tror jo så innmari på verdien av et inkluderende og raust fellesskap, og at vi alle kan gjøre noe for å påvirke samfunnet. Endring tar tid, og av og til er det ett skritt frem og to tilbake. Da er det utrolig hyggelig å kjenne på at vi er mange som har troen på at det nytter å engasjere seg, sier prisvinneren i pressemeldingen.

Hun mener idretten er et fint bilde på hva man kan få til når man jobber sammen.  

– Synligheten den gir, er et godt redskap for å vise verdien av mangfold. Ingen blir gode alene, vi trenger hverandre. De største prestasjonene står vi for i lag, både på idrettsarenaen og i samfunnet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev