#
Ann Cathrin Lübbe smiler fornøyd sammen med beviset på at hun nå har vunnet et tosifret antall medaljer i Paralympics. Foto: Kristin Bentdal Larsen

Ann Cathrin Lübbe: Best når det gjelder som mest

Skrevet av Kristin Bentdal Larsen 30. august 2021

I sitt femte Paralympics sikret Ann Cathrin Lübbe sin tiende medalje. Rytteren fortsatte sin imponerende medaljerekke da hun vant bronsen i Tokyo.

En beskjeden Ann Cathrin Lübbe forteller at det egentlig ikke er medaljene som driver henne videre, men heller prestasjonene og det å få ut sitt ytterste. Likevel innrømmer hun at hun hadde sett seg ut bronsemedaljen i dagens kürfinale.

– Jeg ville ha den bronsemedaljen, det kan jeg si. Den skulle være min!

Det sier en fornøyd Lübbe i dét øyeblikket det blir klart at hun har tatt sin tiende medalje i sitt femte Paralympics.

Spiller på styrkene sine
Etter den individuelle testen så Lübbe frem til kürfinalen. Der kan hun nemlig legge opp programmet selv.

– Dette er jo selvkomponert, slik at du får det slik du vil ha det og lager programmet etter det du er best i, forklarer hun.

Den rutinerte rytteren forteller at hun har et motto som hun lever etter: «Best når det gjelder som mest».

– Det handler om å være den beste utgaven av meg selv når det gjelder som mest. Og Paralympics er jo det aller største!

Lübbe forteller også at det handler om å gjøre sitt beste – både for seg selv, men også for dem rundt henne som tror på og støtter henne.

– Olympiatoppen legger ekstremt mye penger og ressurser i oss, så vi skal jammen meg også vise at vi kan, sier en glad bronsevinner.

Har tatt medalje i alle Paralympics
Siden debuten i Sydney 2000, har Ann Cathrin Lübbe deltatt i alle Paralympics bortsett fra i London 2012. Det har gitt totalt ti medaljer i henholdsvis Sydney, Athen, Beijing, Rio de Janeiro, og nå i Tokyo.

– Du kan jo ikke reise hjem fra et Paralympics uten medalje, sier en storfornøyd Ingeborg Simensen, som er Chef d´Equipe i Tokyo.

– Nei, det kan jeg faktisk ikke, ler den nybakte bronsevinneren.

Meld deg på vårt nyhetsbrev