#
Christian Sørum og Anders Mol reiser til OL i Tokyo for å ta edelt metall. Foto/Video: Geir Owe Fredheim

Anders Mol hadde Christian Sørum som forbilde

Skrevet av Geir Owe Fredheim 21. juni 2021

Da Anders Mol (23) begynte på samme videregående skole som Christian Sørum (25) var det starten på eventyret til det som er verdens beste sandvolleyballpar.

Anders Mol, som er kåret til verdens beste sandvolleyballspiller i fjor, så på seg selv som en liten jypling da han begynte på samme videregående skole som sin makker Christian Sørum.

- Christian er to år eldre enn meg og jeg hadde stjerner i øynene da jeg så Christian spille. Han hadde også nylig tatt sølv i VM for U19 på den tiden. Han var et stort forbilde for meg, forteller Anders Mol til Team Norway.

Full klaff fra start 
Etter hvert som de ble bedre kjent med hverandre fikk også Anders Mol, som var både ung og lovende, å trene med Christian Sørum. De fant fort tonen og spillet fungerte. I 2016 spilte de sammen for første gang.

- Vi begynte å spille sammen for å trene mot Europamesterksapet for U22, (som vi vant red.anm), og vi kom på 5. plass i en Major-turnering hvor vi slo det ene laget som tok 4. plass i Rio bare noen uker senere. Alt klaffet fra start og siden har det bare gått oppover, forteller Christian Sørum.

I 2018 fikk de sitt store internasjonale gjennombrudd med seier i Gstaad.

Gutta har siden tatt tre EM-gull, VM-bronse og de har en seiersrekke i verdensserien som alle misunner dem. Nå er de klar for sitt første OL hvor de stiller som en av favorittene.
- Det er spesielt at det er et så ungt par som faktisk dominerer verdensserien. Nivået er veldig tett og at vi har vært der oppe fatter vi ikke selv heller. Det er vanskelig for oss å beskrive. Jeg håper vi fortsetter den trenden inn i OL også, sier Anders Mol avslutningsvis.

Les mer om sandvolleyball

Meld deg på vårt nyhetsbrev