#
Bilder Norges Volleyballforbund.

11 norske sittevolleyballstjerner hedret med internasjonal pris

Skrevet av Geir Owe Fredheim 4. juni 2021

World Paravolley har tildelt 11 norske sittevolleyballstjerner fra 80- og 90-tallet den høythengende annerkjennelsesprisen «Recognition Award 2021»

Årets utmerkelser er tildelt trenere, utøvere, dommere, klassifisører eller administrasjonspersonell i sittevolleyball, skriver et stolt Norges Volleyballforbund på sine nettsider.

Utøverne som hedres er:
pristildeling-1.png

Sittevolleyball i Norge hadde storhetstid på 80-90-tallet der det vokste frem en generasjon som trente for å nå verdenstoppen.  Norge var lenge i verdenstoppen og kan vise til mange medaljer i EM, VM og Paralympics! 


Stolte utøvere
- Det er utrolig morsomt å få denne tildelingen. Tiden som utøver på landslaget i sittevolleyball var fantastisk og en e-poke av livet som jeg aldri ville vært foruten, sier Lars Møller Jensen.

- Det er utrolig morsomt og overraskende med en slik utmerkelse etter så mange år fra denne sporten, sier Ole Kristian Hodnemyr, som hadde 14 år på landslaget. 262 kamper rakk han å spille før han la opp i 1999.

- Det var stor overraskelse å få denne nyheten. Jeg har elsket sporten og har spilt sittevolleyball siden 1976. Da jeg var aktiv svømmer og medlem av Olympiatoppen, savnet jeg alltid å spille volleyball, men måtte først og fremst prioritere svømmekarrieren i mange år, sier Erling Trondsen – som for øvrig tok 13 gull i Paralympics og satte 104 verdensrekorder i løpet av sin svømmekarriere.

Les hele saken på Norges Volleyball sine hjemmesider

Meld deg på vårt nyhetsbrev