#
Sofus Heggemsnes var svært fornøyd med egen innsats etter turnkvalifiseringen i Tokyo-OL lørdag. Foto: Geir Owe Fredheim

– Jeg ble helt euforisk over at jeg faktisk er i OL

Skrevet av Pernille Ingebrigtsen 24. juli 2021

Først da han var midt i svingstangøvelsen gikk det opp for turner Sofus Heggemsnes at han er i OL.

22-åringen fra Oslo deltok i de fire apparatene skranke, svingstang, bøylehest og ringer under lørdagens turnkvalifisering i Tokyo. Dette er Heggemsnes’ første OL – og dermed ble kveldens konkurranse en ekstra spesiell opplevelse.

– Wow, det var utrolig, utrolig gøy å være med! Jeg er veldig fornøyd – det kunne ikke gått bedre, synes jeg. Alt gikk veldig bra, og jeg er egentlig bare kjempeglad nå, forteller en entusiastisk Heggemsnes etter kvalifiseringen.

– For å være helt ærlig gikk det ikke opp for meg at jeg er i OL før midt i svingstangøvelsen. Etter svingstang ble jeg helt euforisk over at jeg faktisk er i OL. Jeg hadde ikke tenkt så mye over det før da, fortsetter han.

44.-plass i bøylehest ble Heggemsnes’ beste plassering i kvalifiseringen (13,066 poeng).

– Jeg er mest fornøyd med bøylehest, og jeg synes det var utrolig digg å gjøre bøyle, for det var flyt hele veien. Det var kult!

Heggemsnes endte på 52.-plass både i svingstang (12,933) og ringer (13,233), og på 61.-plass i skranke (13,133). Kun de åtte beste i hvert apparat (men høyst to fra hver nasjon) kvalifiserte seg til apparatfinaler.

Søndag skal Julie Dicko Erichsen i aksjon når det er turnkvalifisering for kvinner.

Les mer om gym og turn på Norges Gymnastikk- og Turnforbund sine nettsider. 

#
Meld deg på vårt nyhetsbrev