#
Det norske bronselaget. Foto: Geir Owe Fredheim

Oftedal: – Glad og lettet

Skrevet av Pernille Ingebrigtsen 8. august 2021

De norske håndballjentene reiste seg etter semifinaletapet mot russerne og avsluttet OL med stil. Våre naboer fra Sverige ble kjørt over i bronsefinalen.

Norge utklasset Sverige og vant til slutt hele 36-19 i kampen om OL-bronsen.  

– Jeg er veldig glad og lettet – og egentlig utrolig stolt over at vi kommer oss tilbake fra semifinaletapet. Det vi viser her i dag er utrolig imponerende. Vi har gravd ordentlig dypt, det var en stor skuffelse for oss å ryke i den OL-semifinalen. Men en OL-medalje henger fortsatt ekstremt høyt, så jeg er så glad for at vi klarer å mobilisere som vi gjør. Det å ta en OL-medalje er så mye bedre og større enn å komme hjem uten noe, sier kaptein Stine Bredal Oftedal, som også var med å ta OL-bronse i Rio i 2016.

– Sverige har spilt et ordentlig bra mesterskap, så det ble litt lettere enn forventet. Men vi startet i hundre, og på en eller annen måte, ved å tape, så slapp vi skuldrene et par hakk ned. Litt synd at vi ikke klarte å gjøre det før, men utrolig stolt over det vi gjør her i dag, fortsetter 29-åringen.

Også Camilla Herrem er imponert over hvordan laget klarte å komme tilbake etter ettmålstapet mot ROC i semifinalen – en kamp hvor Norge ødela mye for seg selv.

– Jeg er imponert over hvordan vi fremstår i dag. I dag skulle vi vise at vi står opp for oss selv og hverandre. Det var en lettelse, sier Herrem.

Meld deg på vårt nyhetsbrev