#
Anders Mol henger OL-gullet rundt halsen på bestekompisen Christian Sørum. Foto: Geir Owe Fredheim

– Det var stort å få henge medaljen rundt halsen hans

Skrevet av Pernille Ingebrigtsen 7. august 2021

Anders Mol synes det var et stort øyeblikk å få henge gullmedaljen rundt halsen på bestekompis og makker Christian Sørum.

Med seier over ROC (Russian Olympic Committee) i OL-finalen, sikret duoen Anders Mol og Christian Sørum historiens første norske OL-gull i sandvolleyball. Nordmennene kom litt skjevt ut i starten av kampen mot Vjatsjeslav Krasilnikov og Oleg Stojanovskij, men så herjet de med russerne og vant til slutt i strake sett: 21-17 og 21-18.

– Christian er min beste venn, og vi har opplevd mye sammen. Det å få henge medaljen rundt halsen hans – det var stort, forteller en svært glad Mol, som synes det er vanskelig å sette ord på hva han føler etter å ha vunnet OL-gull.  

– Det er vanskelig å beskrive. Det finnes ikke ord for akkurat det her. Jeg klarer ikke helt å forstå det ennå. Jeg er så stolt, det er så mye hardt arbeid og mange som har ofret mye for at vi skal stå her i dag. Det betyr enormt mye. Vi har vært det det beste laget i tre år nå, og det ville på en måte vært urettferdig om vi ikke skulle stå her med OL-medalje. Dette topper alt, sier 24-åringen.

mol og sorum 3.jpg
Her innser Anders Mol (til venstre) og Christian Sørum at de har blitt olympiske mestere. Foto: Geir Owe Fredheim 

Takker mange 
Duoen mener at mange i volleyballmiljøet fortjener en bit av medaljen deres.

– At vi står her nå med en gullmedalje rundt halsen, det er en takk til alle som har lagt ned masse tid og energi på oss: Lagkamerater oppigjennom årene, ToppVolley Norge – det er helt sinnssykt mange som fortjener en del av denne medaljen, sier Sørum.

Gullet er Norges tredje i OL så langt. Fra før har Karsten Warholm (400 meter hekk) og Kristian Blummenfelt (triatlon) stått øverst på pallen. Totalt er den norske medaljefangsten nå oppe i seks. Det er blitt to sølv (Kjetil Borch i roing og Eivind Henriksen i slegge) og én bronse (Hermann Tomasgaard i seiling).

mol og sorum 2.jpg
Anders Mol og Christian Sørum sikret Norges tredje OL-gull lørdag. Dette var også Norges første OL-gull i sandvolleyball noensinne. Foto: Geir Owe Fredheim

Meld deg på vårt nyhetsbrev