#
Jens Lasse Dokkan og hesten Aladdin er i stormform. Det viste de i Qatar.Foto: Eefje van Griensven-Marinus

Tre strake seire for pararytter Jens Lasse Dokkan!

Skrevet av Rebecca Ballestad-Mender /NRYF 4. mars 2020

Fjorårets europamester i paradressur grad 1 viste at formen er på plass også når den paralympiske sesongen er i gang. Jens Lasse Dokkan tok like godt tre strake seire da han og hesten Aladdin deltok i et internasjonalt stevne i Qatar.

I februar hvert år åpner ridesenteret Al Shaqab i Doha, Qatar, portene for et internasjonalt paradressur stevne på toppnivå, sammen med tilsvarende for funksjonsfriske innen sprang og dressur. Jens Lasse og Aladdin var soleklare og sikre vinnere hver dag. Dommerpanelet ga ekvipasjen toppkarakterer hele veien, og Jens Lasse hevet i tillegg prosentnivået på bedømningen et hakk for hver stevnedag. I den siste klassen, der ekvipasjen viste et freestyle program, fikk de hele 77 prosent.

Jens Lasse har deltatt ved dette stevnet flere ganger før, men for Aladdin var det første gang. Det var også første gang Aladdin har fått prøve seg på en flyreise. Resultatene sier sitt om hvordan hesten både tok den lange flyreisen og den klimatiske overgangen fra vinter til varme.

- For meg er det betryggende å vite at Aladdin har tatt turen så bra. Det er tredje gang jeg er i Doha, og det er jo stort å bli invitert til et så stort og flott stevne, sier Jens Lasse selv. – Alt har gått knirkefritt på stevneplassen og i mitt team, og jeg er veldig fornøyd med vår prestasjon på konkurransebanen!

Neste stevne for Jens Lasse Dokkan er et internasjonalt stevne i Danmark i midten av mars, der Jens Lasse får følge av flere av Norges beste pararyttere. Dette stevnet teller som første av totalt tre uttaksstevner til Paralympics 2020.

Les mer om Norges Rytterforbund

Meld deg på vårt nyhetsbrev