#
Karsten Warholm etter VM-gull nr 2 på 400 meter hekk. Han håper, som mange andre toppidrettsutøvere, at et nytt nasjonalt toppidrettssenter kan komme på plass en gang i fremtiden. Foto: NTB

Ønsker seg nytt toppidrettssenter

Skrevet av Kristin Bentdal Larsen og Geir Owe Fredheim 29. oktober 2020

Planene for nytt nasjonalt toppidrettssenter begynner å ta form, og utøverne har store forventninger til at prosjektet skal realiseres. Karsten Warholm er en av de som ønsker seg et nytt toppidrettssenter.

Olympiatoppen er en viktig møteplass for trening, deling av kunnskap og for å styrke relasjonene i norsk toppidrett, men fasilitetene er i ferd med å gå ut på dato. Norges idrettsforbund og Olympiatoppen har i flere år jobbet med planer for nytt nasjonalt toppidrettssenter i godt samarbeid med Norges idrettshøgskole som eier tomten, og i fjor ble Kulturdepartementet med på laget og bevilget tre millioner kroner til et forprosjekt. Nå venter en ny fase – både økonomisk og for videreutvikling av planene.

Karsten Warholm har alle utøverne med seg når han sier at et nytt nasjonalt toppidrettssenter må på plass nå.
– Jeg har lenge ment at det må til med et nytt og større toppidrettssenter. Olympiatoppen er bra, men det kunne vært enda bedre. Jeg har vært andre steder i verden og sett hva de har å by på, og vi ligger langt etter her i Norge. Derfor mener jeg politikerne, som alltid står i første rekke og heier på idrettsutøverne, bør smelle til med en investering i et nytt toppidrettssenter, sier dobbelt verdensmester på 400 meter hekk, Karsten Warholm til Olympiatoppen.no.

– Olympiatoppen er allerede bra som sosial møteplass. Det som kunne gjort det bedre er at alle idrettene har alle fasilitetene her. Det sportslige må stå i sentrum og være tiltrekningskraft, og deretter kommer det andre naturlig. Vi har talentene i mange ulike idretter, og da er det viktig å ha en møteplass der alle kan samles, sier Karsten Warholm.

Saken fortsetter under bildet. 
arestrandli_612.jpg
Foto: Ellen Kessel

Are Strandli er verdensmester i lettvekt dobbeltsculler sammen med Kristoffer Brun. Han støtter Karsten Warholm når det kommer til behovet for nytt nasjonalt toppidrettssenter:

– Jeg tenker at det er helt nødvendig med et nytt toppidrettssenter av flere årsaker. Kapasiteten i dag er sprengt. Det har en stor verdi å skape et sted for fellesskap, og en plattform for læring og erfaringsutveksling, både med de ansatte på Olympiatoppen og på tvers av idretter. Vi som trener der får mye igjen for det, og jeg er sikker på at flere kunne tenkt seg å trene der, men det byr på utfordringer med begrenset plass, sier han.

Artikkel fortsetter under bildet. 
stian612.jpg
Foto: NTB

Stian Sivertzen er trener for snowboardlandslaget og tidligere snowboardkjører, med to bronsemedaljer fra X Games. Han er redd for at kunnskapsdelingen mellom idrettene blir borte dersom utviklingen med treningssenteret ikke henger med i tiden.

– Det er en grunn til at idretter i dag bruker andre fasiliteter enn Olympiatoppen, det er rett og slett ikke kapasitet til alle utøverne. Det å kunne samle alle de store idrettene på ett sted gjør det bedre for utøverne som fellesskap og for trenerne, sier Sivertzen.

Les hele saken på olympiatoppen.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev