#
Therese Johaug vinner Lysebotn opp for femte gang. Foto: NTBScanpix

Therese Johaugs femte seier i Lysebotn opp

Skrevet av NTB 6. august 2020

Therese Johaug ser ut til å ha trent bra det siste halvåret. Torsdag smadret hun konkurrentene over 7,5 kilometer i rulleskirennet Lysebotn opp. I herrSimen Hegstad Krüger parkerte konkurrentene og tok sin tredje strake seier i rulleskirennet Lysebotn opp under Blinkfestivalen.

Det var hennes femte seier i Lysebotn opp etter at hun også vant i 2012, 2016, 2018 og 2019. Johaug tok kommandoen fra start, ledet på samtlige mellompasseringer og var overlegen i mål.

– Jeg tror det var over minuttet bak det jeg har gått på før, men i år var det annerledes forhold med bløt asfalt. Det har ganske mye å si når du går opp disse bakkene, sier Johaug til NTB etter triumfen.

Og Johaug hadde ganske rett – tiden 33.11,0 fra torsdag er ett minutt, 52 sekunder og 2 tideler svakere enn tiden fra rekorden i 2019, da hun brukte 31.18,4.

– Det var en fin økt opp de bakkene her, sier hun om de 7,5 kilometerne med 640 høydemeter.

Trent bra
Johaug, som gikk ut sist, forteller at hun har fått trent bra i sommer.

– Jeg har gjort det jeg bruker å gjøre – være i høyden og trent. Nå er jeg klar for høsttrening.

Hun håper og tror på en normal sesong.

– Jeg må bare ta det som det kommer, men jeg forbereder meg som om det blir en vanlig sesong, sier hun og bekrefter at hun også skal delta i Toppidrettsveka.

Individuell start
Konkurransen var den første for skieliten etter at koronaviruset satte en stopper for sesongavslutningen i mars.

Av smittevernhensyn var det individuell start i 2020-utgaven.

Heidi Weng ble nummer to, Helene Marie Fossesholm nummer tre og Karolin Simpson-Larsen fire. Fossesholm spurtslo Simpson-Larsen.

Storfornøyd
Til tross for 2.-plass på tiden 33.45, 34 sekunder bak Johaug, var Weng storfornøyd.

– Jeg er kjempefornøyd. Jeg følte meg veldig bra. De siste 100 meterne var jeg litt seig. Jeg har trent mye alternativt i det siste, så kanskje det hjelper å gjøre andre ting, sier hun til NTB.

Fossesholm sier følgende:
– Det var tungt, men det var også en skikkelig god økt. Jeg var smartere i år og fikk til et godt løp. Jeg er fornøyd, sier Fossesholm, som klokket inn på 35.31.

Simen best blant herrene
Oslo-mannen klatret den 7,5 kilometer lange traseen på 29.25 minutter og slo nærmeste utfordrer, Lyn-kameraten Hans Christer Holund, med 1.02.

Holund vant løpet i 2017, men siden har Krüger vært best. Torsdagens vinnertid var nesten minuttet svakere enn den Krüger gikk på i fjor.

3.-plassen gikk overraskende til rekruttlandslagsløperen Håvard Moseby fra Kjelsås.

Meld deg på vårt nyhetsbrev