#
Stig-André Berge har funnet ny motivasjon og satser for fullt mot OL og VM i 2021. Foto: NTBScanpix

Skulle legge opp - går for både OL og VM 2021

Skrevet av Geir Owe Fredheim 8. juni 2020

Livet til Stig-André Berge ble snudd på hodet da OL i Tokyo ble avlyst. Planen om å gå sitt siste mesterskap til sommeren for så å bli idrettspensjonist gikk i grus. Nå har derimot 37-åringen fra Groruddalen funnet ny inspirasjon – og satser for fullt mot OL i Tokyo og VM på hjemmebane neste år.

Norske medier var invitert til Rælingen hvor «Stigga» nå bor med sin kone og barn, og som har vært basen for treningen siden korona-utbruddet.

Det har lenge vært knyttet spenning til om Stig-André skulle kaste inn håndkledet eller fortsette i ett år til. Og nå er katta ute av sekken.

- Først og fremst har det vært en vanskelig periode for meg som idrettsutøver. Jeg har måttet gjøre helomvending fra det å ha et nøyaktig mål om OL i Tokyo og begynne et normalt liv i august. Men jeg har ekstremt lyst til å fortsette til OL i Tokyo 2021, og det er ingen ting jeg har mest lyst til enn å takke av i et bryte-VM på hjemmebane i et fullsatt Jordal Amfi, sa Stig-André Berge.

Men han innrømmer at det var tøft å snu 180 grader om:
- Jeg begynner å bli gammel og det å måtte tenke et helt år frem var ekstremt tøft. Det har vært en lang prosess hvor jeg har vurdert situasjonen opp mot økonomien, familien, sønnen min.

Hyllet laget
I dag er Stig-André Berge glad for at han ikke ga seg etter bronsemedaljen i Rio 2016.
- Alle sa at jeg burde gi meg på topp. Men hvorfor skal man gi seg på topp? Jeg er ekstremt glad for at jeg ikke ga meg etter Rio, sa Berge som løftet frem både støtten fra sine lagkompiser, Norges Bryteforbund og trenerne.

- Jeg har to EM-medaljer og var nettopp i en bronsefinale som ikke gikk så bra. Jeg har opplevd fire europamestertitler med mine lagkompiser, og jeg har vært en del av det. Det skjer utrolig mye spennende i bryte-Norge og vi er så heldige som har et forbund som jobber for oss og har trenere som blør for oss, sa Berge.

Les også pressemeldingen fra Norges Bryteforbund

Meld deg på vårt nyhetsbrev