#
Marianne Skarpnord drømmer om OL-medalje i Tokyo 2020. Foto: NTBScanpix

Skarpnord har OL som sitt store mål

Marianne Skarpnord har OL som et av sine klare hovedmål i 2020. Edelt metall i Tokyo står høyt på lista, sier 33-åringen.

– Ja, det er et stort mål for meg med OL, absolutt. En medalje i OL hadde vært helt fantastisk. I golfsporten er det mange andre store turneringer som vi også må fokusere på, sier Marianne Skarpnord.

I tillegg til British Open i juli er det OL som er hovedmålet i 2020 for Skarpnord.

Tapte europatourtittelen på målstreken
Skarpnord var i aksjon fram til i starten av desember. Der tapte hun europatourtittelen helt på tampen. Hun lå an til å vinne europatouren, men tyske Esther Henseleit satte banerekord på den siste dagen av Kenya Open og vippet med det Skarpnord ned fra førsteplassen.

– Det at tyskeren dyttet meg ned til 2.-plass på sammenlagtlisten til europatouren gnager fortsatt.

Kåret til årets spiller
Samme dag ble hun kåret til årets spiller, men det hjalp ikke særlig for Skarpnord.

– Det var jo ikke den prisen jeg ville ha! Men det er hyggelig at folk setter pris på meg og at de synes jeg er god i golf, absolutt. Jeg hadde uten tvil byttet den prisen mot å vinne europatouren.

– Utenom tapet på målstreken, hvordan vil du evaluere 2019?

– Jeg har en ganske god følelse når jeg ser tilbake på 2019. Det har vært bra spill gjennom sesongen, men de gangene det ikke fungerte var det altfor dårlig, erkjenner Skarpnord, før hun legger til at det alt i alt har vært et par steg i riktig retning.

Ikke noe «Tutta»-arvtaker
Suzann Pettersen avgjorde Solheim Cup for Europa-laget i september. Så annonserte hun at hun skulle gi seg med golf.

Da er det naturlig at det er Skarpnord som blir Norges nye golfansikt utad, men noe arvtaker vil hun ikke gå med på at hun er.

– Jeg føler ikke noe press over å være hennes arvtaker, og jeg er ikke noe særlig arvtaker heller. Hun er jo den beste golferen i Norge. Dersom det kommer noe press, dytter jeg det bare tilbake på henne, sier hun lattermildt.

Vet ikke når hun skal gi seg
Skarpnord har rukket å fylle 33 år. Hun forteller at hun for mange år siden sa at hun skulle gi seg da hun ble 30 år.

– Men det kom veldig fort! Og før forrige OL sa jeg at jeg skulle gi det til neste OL. Og nå har det også kommet veldig fort! Jeg kommer nok til å holde på fram til jeg ikke har lyst lenger.

Skarpnord var et kjempetalent da hun var yngre. Det gjorde at hun ikke fullførte videregående.

– Det første jeg egentlig bør gjøre er jo å fullføre skolen, for jeg har bare gått ett år. Jeg har lyst og bør jo gå på privatundervisning, men … Jeg er 33 år. Det er tungt å begynne nå.

Meld deg på vårt nyhetsbrev