#
Marte Olsbu Røiseland er helt utslått etter dagens 15 km hvor hun fikk bronse. Foto: NTBScanpix

Ny VM-medalje til Marte Olsbu Røiselønd!

Skrevet av NTB 18. februar 2020

Marte Olsbu Røiseland tok bronse og sin fjerde strake medalje i skiskytter-VM på normaldistansen i Anterselva. Dorothea Wierer kopierte jaktstartseieren.

– Dette hadde jeg ikke trodd i dag med 18 treff, men herremin så gøy, sa Olsbu til NRK.

– Jeg gjør min beste normaldistanse denne sesongen i VM, og det etter en tøff helg med mye oppstyr. Hadde jeg ikke hatt ører nå, hadde smilet gått helt rundt, tilføyde hun.

Olsbu innledet VM med gull på den blandede stafetten og sprinten. Deretter ble det bronse på jaktstarten. Tirsdag kom medalje nummer fire på like mange forsøk.

Tandrevold-bom
Froland-jenta innledet normaldistansen med feilfri skyting på første liggende, men måtte tåle ett tilleggsminutt på første stående. Det så lenge ut til å bli sprintverdensmesterens eneste feilskjær, men på siste stående kom en hårfin bom.

Den kostet henne gullet.
Dyre bom på siste stående fikk også sent startende Ingrid Landmark Tandrevold. Fossum-løperen skjøt om en mulig gullmedalje, men måtte tåle to bom da alt skulle avgjøres.

Dermed glapp medaljen for 23-åringen. Hun gikk i mål til 16.-plass, slått med to minutter og 24 sekunder av Wierer.

Eckhoff skjøt seg bort
Tiril Eckhoff kom til VM som en av de aller største favorittene til å ta et individuelt gull på kvinnesiden, men tirsdag kom en ny skuffelse for 29-åringen.

Ett tilleggsminutt på hver av de to første skytingene ble etterfulgt av ytterligere to på den tredje. Dermed var alt håp om en framskutt plassering ute. Fullt hus på siste skyting ble et lite plaster på såret, men 15.-plass var langt unna der skiskytterprofilen håpet å være.

Synnøve Solemdal fikk sjansen på tirsdagens normaldistanse på bekostning av Karoline Knotten. Tingvoll-jenta fikk sitt løp ødelagt med tre tilleggsminutter på første stående skyting.

Totalt ble det fire tilleggsminutter på Solemdal. Det ga en beskjeden 60.-plass, slått med mer enn seks minutter av teten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev