#
NRK har skaffet seg rettighetene til VM i bryting 2021. Foto: Bildbyrån

NRK sender VM i bryting 2021

Skrevet av Geir Owe Fredheim 16. juni 2020

VM i bryting i Oslo 2021 sendes direkte på NRK. I dag ble det klart at statskanalen har skaffet seg rettighetene til mesterskapet.

VM i bryting arrangeres på nye Jordal Amfi i Oslo 2. – 10. oktober neste år.
1000 deltakere fra mer enn 100 land deltar i det som er ett av de største idrettsarrangementene i Norge siden OL på Lillehammer. NRK lover en fyldig dekning av mesterskapet og spennende TV-øyeblikk.
-Bryting er en spektakulær idrett, med mange, sterke norske utøvere. Vi er svært glade for at vi skal utvikle og formidle bryte-VM på hjemmebane, sier sportssjef i NRK, Egil Sundvor, i en pressemelding fra Norges Bryteforbund.

NRK vil vise bryte-VM på NRK 1 og NRK 2, og i tillegg vil mesterskapet bli streamet på NRK TV.
-Dette er veldig gode nyheter for brytesporten i Norge, og med NRK som rettighetshaver vil oppmerksomheten om VM på hjemmebane øke ytterligere. Vi gleder oss til å samarbeide med NRK, og vise TV-seerne våre beste utøvere jakte på VM-medaljer, sier generalsekretær Morten Sandnæs i Norges Bryteforbund.

OL i Tokyo arrangeres to måneder i forveien, og med gode norske prestasjoner i OL håper bryteforbundet på folkefest på Nye Jordal Amfi.
-Det blir en kjempefin og intim arena, og vi kan garantere gode publikumsopplevelser, sier Sandnæs.
Stig-Andre Berge offentliggjorde i forrige uke at han forlenger karrieren til og med VM på hjemmebane. Berge har bronse fra VM og 3 sølv fra EM, og tok bronse i OL i Rio i 2016.

I tillegg satser profiler de ferske europamesterne Grace Bullen og Morten Thoresen i spissen, sammen med Iselin Solheim, Felix Baldauf og resten av landslaget for fullt mot mesterskapet på hjemmebane.
- Vi er glade for å ha sikret oss disse rettighetene og veldig glade for at bryteforbundet verdsetter den eksponering og journalistiske kraft NRK kan levere, sier rettighetssjef Runar Østmo i NRK.
Jordal Amfi står ferdig i juli, og vil ha plass til snaut 5 000 tilskuere under VM i bryting. Billettsalget starter til høsten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev