#
Emil Hegle Svendsen fortviler etter å ha skutt seg bort på siste stående i stafetten. Russland vant foran, Tyskland og Østerrike, men nå har Russland på grunn av doping mistet sitt gull. Norge rykker dermed opp til bronse og blir dermed beste nasjon i OL. Foto: NTB

Norge ble beste nasjon under OL i Sotsji

Skrevet av Geir Owe Fredheim 27. oktober 2020

Norge ble beste nasjon under OL i Sotsji i 2014. Det ble klart da Russland har mistet ytterligere ett gull på grunn av doping.

Det er en tid for alt. I dag ble Norge beste nasjon i De olympiske vinterleker i Sotsji 2014, etter at Russland ble fratatt gullet i skiskytterstafetten for herrer.

Norge som havnet på 4. plass rykker nå opp til bronse og endte dermed som beste nasjon med 11 gull, 5 sølv og 11 bronse!

Det norske laget som havnet på den sure 4. plassen var Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø. 

Selv om det er med en bismak at utøverne nå kan smykke seg med en bronsemedalje på stafetten, så smaker det ekstra godt at rettferdigheten igjen har seiret.

damenepåpallen.jpg
Medaljefangsten til langrennsjentene var formidabel til tross for mye trøbbel med skiene. Her er Therese Johaug, Marit Bjørgen og Kristin Størmer Steira på pallen etter 30 km. Foto: NTB

Meld deg på vårt nyhetsbrev