#
Nils-Erik Ulset og Vilde Nilsen er Norges Skiskytterforbunds utøvere under VM i paraskiskyting. Foto: (t.v.) Sondre Hensema Eriksen (t.h.) NTBScanpix

Nils-Erik Ulset og Vilde Nilsen klare for para-VM i Østersund

Skrevet av Norges Skiskytterforbund 10. mars 2020

Totalt 104 utøvere er klare for verdensmesterskap i para-skiskyting i svenske Østersund denne uka. For første gang arrangeres det et eget VM kun for skiskyting.

VERDENSMESTERSKAPET BLE AVLYST PGA KORONA-PANDEMIEN.


KLAR FOR VM: Nils-Erik Ulset gjør seg klar til verdensmesterskap i skiskyting i svenske Østersund. 

Nils-Erik Ulset (Tingvoll IL) tok sølv i forrige VM i kanadiske Prince George, og paralymisk bronsemedalje for to år siden. Den gangen ble skiskytter-VM arrangert sammen med para-langrenn. Nå er Ulset sulten på sin første gull-medalje siden 2013.

– Det er klart jeg drømmer om VM-medalje. Jeg har trent godt gjennom sesongen og er mer forberedt nå enn jeg har vært på mange år. Jeg håper å markere meg og hevde meg i toppen, forteller den meritterte skiskytteren fra Tingvoll.

I verdenscupen på Lillehammer i desember sikret Ulset tredjeplass på sprinten med ti treff. Landslagstrener Lars Berger er spent på hva den erfarne skiskytteren kan få til i VM. Ulset har en lang rekke meritter å vise til, med blant annet tre gull-, fem sølv- og to bronsemedaljer i Paralympics. I tillegg har han tre gull-, fem sølv-, og to bronsemedaljer fra VM.
– Jeg har stor tro på Nils-Erik. Han har vist god form i det siste, og har solid mesterskapserfaring, forteller Lars Berger, som er trener for IPC-laget til Norges Skiskytterforbund.

Vilde Nilsen (Tromsø Skiskytterlag og Kvaløysletta Skilag) ble kåret til Årets kvinnelige parautøver på idrettsgallaen på Hamar i januar. Fjorårets sesong ga henne fire VM-gull (langrenn) og en bronsemedalje (skiskyting) i Canada. Nilsen konkurrerer i både langrenn og skiskyting.

– Jeg er spent på verdensmesterskapet og håper å vise meg fram i skiskyting. Jeg startet denne sesongen med tre seire i verdenscupen for para-langrenn på Lillehammer, og håper å ta med meg den gode følelsen derfra inn i verdensmesterskapet for skiskyting, forteller Nilsen.

Konkurranseprogram para-VM skiskyting i Østersund:
12. mars: Normalprogram 15 km
14. mars: Sprint 7,5 km
15. mars: Mellomdistanse 12,5 km

Følg med på verdensmesterskapet i Østersund her

Meld deg på vårt nyhetsbrev