#
Kjetil Borch er på plass i Polen for å jakte medaljer i EM. Foto: Balint Czucz

Klart for EM i roing

Skrevet av Roforbundet 9. oktober 2020

9. - 11. oktober går europamesterskapet i roing av stabelen i Poznan, Polen. Norge stiller med tre singelscullerroere.

Bergensroerne Maia Lund og Kristoffer Brun stiller i henholdsvis damer og herrer lettvekt singelsculler og i herrersingelsculler stiller Hortensroeren Kjetil Borch. 

Sesongen 2020 kom aldri riktig i gang, og nå er den allerede på vei til å ta slutt. Selv om det blir et annerledes mesterskap for roerne der flere utøvere harhatt utfordrende oppkjøringer i lys av pandemien byr mesterskapet på tøff konkurranse for de norske roerne med over 570 utøvere påmeldt fra 31 nasjoner. Landslagssjef Johan Flodin har som vanlig satt hårete mål for mesterskapet med mål om medalje. “Det er vanskelig å kunne gi noen prognose på hvor raske roerne er etter et halvår uten måling mot verdenseliten, men det har vært rodd fort hjemme på Årungen” sier landslagssjefen og fortsetter: “De heteste medaljekandidatene er Kjetil Borch og Kristoffer Brun. Men det blir veldig spennende å se hvor langt Maia Lund kan ta seg. Hun har hatt mange år med god utvikling. Målsetningen for henne er A-finale, havner hun der kan allting hende."

Turen til Polen vil for trenerne Landslagssjef Johan Flodin og landslagstrener Johan Lidberg foregå som båttransportører, mens roerne selv kjører bobil til mesterskapet. Mesterskapet starter med innledende forsøksheat fredag morgen.  

Team Norway ønkser lykke til! 

Les mer om roing her

Meld deg på vårt nyhetsbrev