#
NRK har laget et historisk tilbakeblikk på idrettsnasjonen Norge. Videoen ble laget i forbindelse med Norges idrettsforbund 150 årsjubileum i 2011.

Historisk olympisk tilbakeblikk fra 1800-tallet til 2011

Skrevet av Geir Owe Fredheim 30. januar 2020

Vi er i en historisk posisjon i norsk toppidrett! Greatest Sporting Nation har kåret Norge som verdens beste toppidrettsnasjon, foran USA, Russland og Tyskland.

I tillegg ble Norge verdens mestvinnende olympiske nasjon i vinterlekene med 39 medaljer i PyeongChang 2018! Og vi husker alle hvordan det gikk i blant annet Ski-VM i 2019.

- Vi må ta inn over oss at det går ganske greit i norsk toppidrett. Vi klarer faktisk ikke å motbevise det. Oppi denne suksessen er det viktig at vi opprettholder momentum for videre utvikling. Det verste som kan skje er at vi begynner å tro at vi tar disse medaljene fordi vi er norske, og at det ikke er det gode arbeidet som gjøres hver dag. Vi driver bra og trener godt, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø. 

Film fra 2011
Under Norges idrettsforbunds 150 årsjubileum i 2011 lagde NRK en jubileumsfilm om noen av høydepunktene frem til 2011. Den filmen er det verdt å se en gang til. God fornøydelse!

Meld deg på vårt nyhetsbrev