#
Olaf Tufte danser foran NRK-publikummet etter OL-gullet i 2004. Foto og video: NRK

Gjenopplev Olaf Tufte-dansen fra 2004

Skrevet av Geir Owe Fredheim 19. mars 2020

Gjennom hele seks OL har Norges befolkning lært seg å kjenne folkekjære Olaf Tufte. Og han har alltid bydd på seg selv - både når det gjelder oppturer og nedturer. Det vi kanskje husker aller best er hvordan Tufte danset etter OL-gullet i Athen 2004.

Olaf Tufte har en fantastisk merittliste fra OL. Han har gull i singlesculler fra både 2004 og 2008. I tillegg har han sølv fra dobbeltsculler i 2000. I Rio 2016 tok han sin hittil siste OL-medalje da han tok bronse i dobbeltsculler med Kjetil Borch.

Men vi må helt tilbake til Atlanta i 1996 for å finne hans første OL. Da deltok han i firer uten styrmann og kom inn til en åttende plass. 

Noen høydepunkter skiller seg derimot ut i hans karriere - slik som det første OL-gullet fra Athen i 2004 - hvor han danset seiersdansen mens han ropte "Jeg er i kjempeform". Ta en titt i videoen over.

Olaf Tufte forbereder seg i disse dager til sitt syvende OL i Tokyo, hvor han skal ro dobbeltfirer sammen med Oscar Stabe Helvig, Martin Helseth og Erik Solbakken. 

Se alle landslagsprofilene i roing

Meld deg på vårt nyhetsbrev