#
Tore Andre Flo "spiller en tunnell" på Brasils Junior Baiano, går opp og scorer og utligner i VM-kampen mot Brasil syv minutter før kampslutt. Tre minutter senere blir Flo felt i straffefeltet av samme Baiano, og Kjetil Rekdal setter straffesparket i mål. Det utrolige har skjedd: Norge har slått Brasil 2-1 i denne VM-kampen! Foto: Jean-Paul Pelissier, REUTERS/SCANPIX Video: NRK

De dramatiske minuttene i 1998

Skrevet av Geir Owe Fredheim 25. mars 2020

De dramatiske minuttene fra VM-kampen mellom Norge og Brasil i 1998 er verdt å ta en titt på.

Hele lille Norge ble satt på hodet under de dramatiske sluttminuttene av VM-kampen mellom Norge og Brasil i Frankrike.

Etter 2-2 mot Marokko og 1-1 mot Skottland måtte Norge slå Brasil på St. Hansaften for å gå videre til mellomspillet. Norge så lenge ut til å ryke ut av VM, men Tore André Flos raid som resulterte i utligning 1-1 var starten på det som blir Norges mest dramatiske fotballkampe noensinne.

Etter utligningen ble Flo dratt ned inne i feltet og Norge fikk straffe. Kaldfisken Kjetil Rekdal fra Romsdal skuffet ikke. Han scoret sikkert og Norge vant 2-1, og gikk videre.

Men kampens store spiller var uten tvil «Flonaldo». Det var derfor fullt fortjent at Tore André ble utnevnt til Årets Kniksen 1998.

Norge tapte 1-0 i åttendelsfinalen mot Italia, men ble tatt imot som helter da de kom hjem.

Takk til NRK som har gitt oss tilgang på videoen.