#
Vilde Nilsen hadde mange grunner til å smile etter verdenscup-åpningen. Foto: NTBScanpix

Vinner-Vilde vant!

Skrevet av Geir Owe Fredheim 12. desember 2019

Regjerende verdenscupvinner Vilde Nilsen fortsetter suksessen og tar en suveren seier i sesongens åpningsrenn på kortdistanse 7,5 km under WC Para langrenn Lillehammer. Birgit Skarstein kom inn på tredjeplass i sin klasse.

Med stavhjelp fra Canada og et utfordrende føre, gjennomførte Vilde et tungt, men sterkt skirenn. I dag er det på dagen ett år siden fremgangsrike Vilde (18) tok sin aller første verdenscupseier i finske Vuokatti, skriver skiforbundet i en pressemelding.

-Det var tungt, veldig tungt, sier en sliten og veldig glad Vilde Nilsen etter målgang. -Det kom litt snøvær dalende akkurat før start, så smørerne hadde bare ti minutter på seg til å ordne nye «godski». men det blir alltid gullski når Steinar Tormodsgard smører, understreker hun. -Føret var utfordrende, jeg snublet litt og brakk staven. Da trodde jeg at løpet var kjørt. Derfor var det veldig fint gjort av det kanadiske støtteapparatet å gi meg en ny stav. Jeg klarte å kjøre hele veien inn med hele støtteapparatet rundt i løypa som heiet meg frem, sier Vilde som er strålende fornøyd med åpningen av verdenscupen.

Landslagstrener para elite langrenn Magnus Evenby er fornøyd med Vilde øverst på pallen. – Det er et sterkt løp av Vilde med mange utfordrere og skifte av stav to ganger underveis. Vi får en bekreftelse på at vi får igjen for den langsiktige tenkinga, å trene godt mot det store målet Paralympics Beijing 2022.

Russiske Ekaterina Rumyantseva på 2. plass var 56.8 min bak Vilde, og Ukrainke Liudmyla Liashenko på 3. plass 57.0 min bak (13 startende).

Øvrige norske plasseringer, stående
Thomas Karbøl Oxaal, Sauda IL, 10. plass menn synshemmet, ledsager Ole Martin Lid (22 startende)

Birgit Skarstein startet verdenscupen med pallplass

I sesongens første verdenscuprenn langrenn gikk Birgit Skarstein inn til en sterk 3. plass på dagens kortdistanse på 5 km på Lillehammer.

Et gledessmil forteller at Skarstein ikke kunne vært mer fornøyd med verdenscupåpningen. - Birgit bekrefter at hun er i veldig bra slag, sier Magnus Evenby, landslagstrener para elite. - Vi har et betydelig sterkere konkurransefelt i år, så dette løpet gir oss veldig positive svar.

- Ååååååå det var tøft å gå skirenn igjen, og veldig artig, stråler en sliten, men glad Birgit etter målgang i løypene det skal kjempes om VM-medaljer i neste år.

- Å prestere til pallplass var utrolig deilig og skikkelig digg, nesten så jeg glemmer hvor tøft det er. Jeg jobbet godt i bakkene og hadde et innmari bra driv inn. Løypa er veldig teknisk krevende og fysisk tung, men Lillehammer er Lillehammer, smiler hun fornøyd etter å ha konstatert at dagens forventing om en topp åtte-plassering var absolutt innafor.

USA tok både 1. og 2. plass med Oksana Masters først på 15:55.5, Kendall Gretsch på andreplass med 16:13.8 og Birgit Skarstein på 16:45.1.

Meld deg på vårt nyhetsbrev