#
Astrid Uhrenholdt Jacobsen har sett oss et bilde fra barneavdelingen på Lillehammer. Dagen før sto hun på pallen i Ruka! Foto (h.): NTBScanpix

Slik kombinerer Super-Astrid toppidrett med legestudier

Skrevet av Geir Owe Fredheim 10. desember 2019

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk rett fra tredjeplass i minitouren i Ruka til legepraksis på barneavdelingen på Lillehammer sykehus. 32-åringen er blant de få som klarer å kombinere toppidrett med en meget krevende utdannelse.

Søndag 2. desember sto Uhrenholdt Jacobsen på pallen i finske Ruka. Mandag morgen, dagen etter, var hun på plass på Lillehammer sykehus kl 07.45 for å praktisere som legestudent på barneavdelingen.

Selv mener Uhrenholdt Jacobsen det handler om
prioriteringer.
- Jeg er heldig som får gjøre to ting jeg synes er veldig spennende og er derfor villig til nå sortere ut endel andre tidstyver. Jeg har aldri hatt mulighet til et vanlig sosialt studentliv. Jeg har familie, en samboer og gode venner som jeg prøver å ta vare på, men de også er veldig forståelsesfulle for at hverdagen er ganske full, sier Uhrenholdt Jacobsen til Team Norway.

Valget har vært enkelt for langrennsjenta som føler at hun nå får plass til to av de viktigste tingene i livet – nemlig langrenn og legestudier.

- Jeg har i hvert fall lært meg til at det ikke er så farlig å glipp av andre ting, som mange andre bruker mye tid på. Det føles riktig å investere tid i både idrett og utdanning, sier Heming-jenta.

- Hvordan har uka på Lillehammer vært?
- Det gikk så fort. Det var en fin blanding av nyfødtintensiv, barnepost og akuttmottak. Jeg har i løpet av uken erfart at barnelegene er veldig allsidige – og det liker jeg veldig godt.

Velg smart og noe som frister
Astrid Uhrenholdt Jacobsen tror andre toppidrettsutøvere som ønsker å gå samme vei som henne, bør velge noe de selv er veldig interessert i dersom de skal lykkes.

- Det er lurt å tenke gjennom hvorfor man ønsker å studere og prøver å finne fag som virkelig er interessante – og ikke kun tenke på hva som er praktisk. Det er som idretten – viktig at det man holder på med er både motiverende og gøy i lengden.

- Hva slags tips har du til andre som tenker som deg?
- Man må være innstilt på at idretten gjør det vanskelig å være til stede på alle forelesninger og at mye lesing må foregå på egenhånd. Dessuten er det en fordel å legge til rette for at man bruker minst mulig tid på reising til og fra både studier og trening. Finn noen på studiet du kan spørre om ting det er vanskelig å få med seg hvis en ikke er til stede. Heldigvis har man mange muligheter innenfor interaktiv undervisning også, sier legestudenten.

Hun står nå over de to siste verdenscuphelgene før jul for å forberede seg maksimalt til eksamen 17.-19. desember.

Vi sier tvi tvi!  

Meld deg på vårt nyhetsbrev