#
Kari Brattset Dale, Ingvild Kristiansen Bakkerud, Emilie Hegh Arntzen og Silje Katrine Waade trøster hverandre etter bronsefinalen mellom Norge og Russland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Håndballjentene må ut i tøff OL-kvalikk

Skrevet av Geir Owe Fredheim 15. desember 2019

Etter bronse-tapet mot Russland må hånballjentene ut i en tøff kvalifisering for å komme til OL i Tokyo.

Tapet mot russerne betyr at Norge må ut i en egen OL-kvalikk mot Montenegro, Romania og Nord-Korea 20.- 22. mars hvor de to beste får OL-plass. 

– Det er ingen tvil om at vi skal til OL, men vi må komme oss opp på det nivået vi vet vi må om vi skal ta den OL-plassen, sier Camilla Herrem til NTB.

Hun får støtte av Emilie Hegh Arntzen.

– Det blir en tøff kvalifisering, men noe annet enn at vi skal til OL, er uaktuelt.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson sa til TV3 etter kampen at de nå skal hjem og trene, men at han likevel er ganske fornøyd med det de har fått til i mesterskapet. 

– Vi skal se litt på hva vi må bli bedre på for å slå disse lagene neste gang vi møter dem, sa landslagstrener Thorir Hergeirsson.

Han mener det defensive har vært hovedårsaken til at Norge reiser hjem fra Japan uten medalje. Norges trener var ikke fornøyd med hvordan Russland-stjernen Anna Vjakhireva til tider fikk gjøre som hun ville i søndagens bronsefinale.

– Det er altfor stor respekt for henne. Jeg tror det er en grunn til at hun herjer. Hun er dyktig, men det er ikke én eneste takling på henne i 1. omgang. Det er en gåte for meg, sa Hergeirsson.

For første gang siden perioden 2000-03 går Norge nå tre mesterskap uten å vinne gull. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev