#
PÅ PALLEN: Målet til Anders Pedersen er å kjempe seg til en plass på pallen under VM i Finnjolle i Melbourne. Foto: Sailing Energy

Anders Pedersen ønsker en VM-medalje

Skrevet av Morten Jensen / seiling.no 15. desember 2019

Anders Pedersen er svært lysten på en av medaljene som skal deles ut under VM i Finnjolle i Melbourne som starter 16. desember. Treneren hans er litt mer nøktern.

– Vi har vel egentlig det samme målet. Anders vil jo gjerne ha medaljen i hånden, mens jeg som trener vil være veldig fornøyd dersom mesterskapet viser at han kan være med å kjempe om medaljene. Viser mesterskapet at vi virkelig er på rett vei mot OL i Tokyo i august 2020, men at en tjvuvstart eller et annet uhell ødelegger resultatet, vil jeg likevel være fornøyd, sier trener Espen Guttormsen.

De to føler i alle fall at de stiller godt forberedt til mesterskapet. Anders har vært i Melbourne i fem uker og trent, mens Espen har fulgt ham i fire av dem. Under treningen har Anders slitt litt med en kneskade, men etter en periode med litt forsiktig trening, melder Espen Guttormsen om at kneet er hundre prosent i orden igjen.

Mellom 25 og 30 treningsregattaer mens de har vært i Melbourne er blitt gjennomført mot andre lands seilere, som også har forberedt seg, og resultatene har vært oppløftende.

– Jeg har vel til gode å se Anders utenom de fem beste i mål i noen av seilasene.

Les mer på seiling.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev