#
Anders Mol fotografert under FIVB Beach Volleyball World Tour på Jernbanetorget i sommer. Nå er han kåret til verdens beste sandvolleyballspiller for andre året på rad. Foto: NTBScanpix

Anders Mol kåret til verdens beste sandvolleyballspiller

Skrevet av NTB 11. desember 2019

Anders Mol er kåret til årets sandvolleyballspiller av Det internasjonale volleyballforbundet (FIVB) for andre år på rad.

22-åringen fikk flest stemmer av spillere og trenere under prisutdelingen i Lausanne i Sveits tirsdag. Dermed fikk han det gjeve beviset på at han var bestemann i verdensserien sist sesong.

– Det er veldig stas å få denne prisen. Det er spillerne som har stemt meg fram, sammen med trenere og dommere, noe som gjør det enda mer spesielt. Det er kjempekult, sier Mol til NTB.

Sammen med Christian Sørum vant han åtte turneringer i 2019. I tillegg tok det norske paret sitt andre strake EM-gull og VM-bronse i Tyskland. Den norske duoen har vist klasse i sanden, og de råsterke resultatene har også sendt dem til topps på verdensrankingen.

Mol og Sørum kan trygt kalles et norsk gullhåp under neste års sommer-OL i Tokyo.

Flere Mol-priser

I tillegg til årets spiller ble 22 år gamle Mol også kåret til den beste mannlige offensive spilleren i avstemningen.

Også i fjor forsynte han seg grovt av premiefatet under prisutdelingen. I tillegg til å bli kåret til beste spiller i verdensserien, fikk han også prisen som beste blokkspiller og beste offensive spiller.

Mol-familien er i år blitt tildelt flere priser. I oktober vant Kåre Mol prisen som årets europeiske trener i sandvolleyball.

Kåre Mol er trener og mentor for sønnen Anders og makkeren Sørum.

– Noen ganger er det en utfordring å trene dine egne barn, men samtidig er det også veldig moro. Du er nødt til å finne balansen mellom å være far og trener, men mest av alt er det en sann glede å reise verden rundt sammen med spillerne mine slik at de kan gjøre det de synes er artigst av alt, sa Mol i takketalen i oktober.

Meld deg på vårt nyhetsbrev