05 august - 21 august 2016

Rio 2016

0 0 4
#

Olympiske leker for første gang i Sør-Amerika. De olympiske lekene ble gjennomført fra 5. til 21. august 2016 i Brasil, i fire av Rios bydeler. For første gang var det flere kvinner enn menn i den norske troppen. Norge tok kun fire bronsemedaljer.

På grunn av den store flyktningkatastrofen i Syria, Afrika og Europa, opprettet IOC et eget olympisk flyktninglag på 10 personer, som konkurrerte under det olympiske flagget. Flyktningene kom fra Etiopia, Den demokratiske republikken Kongo, Syria og Sør-Sudan.

Fair-play-prisen ble delt ut til den amerikanske løperen Abbey D’Agostino. Ulykken skjedde under kvinnenes 5000 meter, der Nikki Hamblin fra New Zealand falt og dro med seg Abbey i fallet. Nikki klarte ikke reise seg igjen med en skadet ankel. Abbey var raskt på beina igjen, men valgte å hjelpe Nikki i mål i stedet for å løpe videre.

Norge stilte for første gang med flere kvinner enn menn i det olympiske laget, og deltok i følgende idretter: Bryting, bueskyting, friidrett, golf, gymnastikk, håndball, roing, seiling, skyting, svømming, sykling, taekwondo og triatlon.

Norske medaljer: 
Roing, dobbeltsculler Olaf Tufte og Kjetil Borch, bronse
Roing, dobbeltsculler lettvekt, Kristoffer Brun og Are Strandli, bronse
Bryting, Gresk-romersk stil 59 kg, Stig André Berge, bronse
Håndball, Norges kvinnelandslag, bronse 

Fakta
Deltakere 11238
Land 207
Øvelser 306
Norske deltakere 64
Medaljer (0-0-4)