#
Nordland

Inge-Harald Olsen er Nordlands kretsvinner til prisen Årets ildsjel.

Navn: Inge-Harald Olsen

Alder: 65 år

Idrett: Langrenn

Idrettslag: Leknes Skiklubb

Idrettskrets: Nordland

Inge-Harald Olsen kom inn i Leknes Skiklubb når klubben lå nede med brukket rygg og uten aktivitet. Siden da har han utrettelig jobbet med å utvikle skiløyper, samle inn penger og kjøre skispor. I tillegg har han jobbet for å gjennomføre skirenn på vinteren og løp for barn og voksne på sommeren.

Det hele begynte med å samle inn penger til en snøscooter for å kjøre skispor. Så samlet han inn penger til den første tråkkemaskinen. Denne er senere byttet ut i en nyere tråkkemaskin. Olsen har selv kjørt alt av skispor, hele vinteren, hvert eneste år. Dette gjøres gjerne midt i arbeidsdagen uten betaling, for at de som ønsker å benytte løypene på dagen også skal ha perfekte skispor.

Olsen har også samlet inn penger til å planere nye skiløyper, samt asfaltert noe av dette for å kunne forlenge skisesongen. Det er bygget gapahuker som er blitt fløyet inn langs skiløypene.

Hvor mange tusen timer Olsen har brukt på Leknes Skiklubb er det nok ingen som vet, men han har fått priser fra kommunen og private organisasjoner for sin innsats. Olsen er en ekte ildsjel!

Foto og video: Vetle Eggen