#
Vestfold og Telemark

Bjørn Halstvedt er Vestfold og Telemarks kretsvinner til prisen Årets ildsjel.

Navn: Bjørn Halstvedt

Alder: 78 år

Idrett: Ski

Idrettslag: Gulset IF

Idrettskrets: Vestfold og Telemark

 

Bjørn Halstvedt har helt siden 80-tallet gjort en utrettelig innsats, ikke bare for skigruppa, men også for den øvrige befolkningen på Gulset. Halstvedt kom inn som materialforvalter i skigruppa i 1987, og har sittet uavbrutt i styret siden det.  

Halstvedt er iderik og stadig på vei fremover med nye prosjekter. Aktivitet for barn- og unge i alle aldre er et hjertebarn for han. 78-åringen har blant annet sørget for at skigruppa har prioritert midler til innkjøp av langrennsski, støvler og staver til barneskolene på Gulset. Skolene kan bekrefte at disse skiene har vært mye lånt ut, både til barn som har glemt utstyr til gymtimer, men også til barn som ikke har hatt råd til eget skiutstyr. Det samme har han også sørget for i barnehager. Videre har Halstvedt ivret for at voksne som skal få frem skigleden hos barn, må ha en viss dannelse i faget. Han har derfor i to omganger sørget for at lærere ved barneskolene på Gulset har blitt kurset i skileik.

Halstvedt er en kjent person for Gulsets befolkning. I hele den perioden han har vært knyttet til styret i skigruppa har han vært å se i forbindelse med skirenn eller terrengløp. Gulsetfolket vil nok særlig forbinde Halstvedt med innsatsen han har gjort og gjør som starter og tidtaker på alle karusellrennene. Karusellrennene på Gulset har på det meste samlet 320 barn til start. Med smil og entusiasme ønsker han hvert eneste barn en riktig god tur ut i løypa.

Halstvedt har også gjort en god jobb med å videreføre lysløypa vår. Han ledet en gjeng som holdt traseene vedlike, men som også hadde ideer om utvidelse og videreføring. Blant annet sørget han for at områdene mot Åletjern ble bevart som friarealer slik at lysløypa fortsatt kunne bestå. Lysløypa på Gulset har mange brukere, sommer som vinter. Uten Halstvedts utrettelige innsats, ville ikke Gulsetfolket hatt de mulighetene for rekreasjon, mosjon og folkehelse som de har i dag. I 2015 sørget han for, i samarbeid med kommunen, at alle lys i lysløypa ble byttet ut med mer miljøvennlig og økonomisk belysning. I 2022 ble det også gjort et stort arbeid i lysløypa, der mye ble gjort på skiftjobbing og dugnad. Det førte til at kommunen spart en del penger, som i stedet ble lagt inn i master og ledlys. Halstvedt har gjennom tiden utviklet et bredt kontaktnett i kommunen og bedrifter. Hans positive menneskesyn gjør at dette kontaktnettet står støtt ved hans side, og at de alltid er villige til samarbeid.

Halstvedts hjerte ligger nærmest skiidretten. Det har likevel ikke stoppet ham fra å engasjere seg i hovedstyret i idrettslaget med ulike verv. Han har også vært nestleder i Gulset IF de siste 15 årene, der han også blant annet har sørget for at veien til idrettsanlegget har blitt mer trafikksikker.

Ved siste årsmøte i mars, lyktes ikke valgkomitéen med å skaffe folk til viktige verv i styret. I en alder av 78 år tok Halstvedt nok en gang ansvar og fungerer nå som konstituert leder. Det betyr nye runder med sponsorkontrakter, kontakt med leverandører, kontakt med revisor, samt alle andre oppgaver han allerede har på Gulset klubbhus.

Halstvedt har de siste årene også engasjert seg i Skien idrettsråd, der han først var styremedlem og nå fungerer som kasserer. I 2019 fikk han Telemark- Vestfolds skikrets ildsjelpris, og i 2020 fikk han Skien kommunes frivillighetspris. Selv om han ble pensjonist for over 10 år siden, viser han ingen tegn til å trappe ned. En ekte ildsjel!

Foto og video: Vetle Eggen