#
Vestland

Atle Ingleiv Isaksen er Vestlands kretsvinner til prisen Årets ildsjel.

Navn: Atle Ingleiv Isaksen

Alder: 78 år

Idrett: Skøyter

Idrettslag: Fana Idrettslag

Idrettskrets: Vestland

 

Atle Ingleiv Isaksen er ryggmargen i Fana Idrettslag, og kanskje den viktigste kulturbæreren klubben har. Isaksen skal ha en betydelig del av æren for miljøet i Fana IL skøyter, og de enorme resultatene som skøytegruppens utøvere har oppnådd. Han stiller alltid opp som trener både vår, sommer, høst og vinter. Hver høst kommer han på isen med trenerjakke og topplue. Der står han time inn og time ut, gjennom hele sesongen. Han hjelper til med teknikk, motivasjon og selvtillit. Isaksen behandler alle likt uavhengig av ferdighetsnivå, og han er aldri sur eller misfornøyd.


På 80-tallet hadde Isaksen ansvar for elitegruppen, han kjørte utøverne hardt og bakkeløp og lavgang var hans favorittøvelser. Han hadde en perfekt blanding mellom motiverende og skarpe beskjeder. Alle som har vært rundt Isaksen kjenner til hans vante tilrop «djupare ned».


Isaksen har vært skøytetrener siden 1979, men allerede på 60-tallet var han en aktiv utøver og ildsjel i skøytemiljøet. Han har vært trener for de som nå er ledere, og en ressurs for hundrevis av unge skøyteløpere.
Kunstisbanen på Slåtthaug åpnet i 1991. Før dette trente Isaksen og skøytegruppen hans stort sett uten is. I et intervju med avisa Nordhordaland i 2018 uttalte han «'Dei tre beste vi hadde på den tida var blant dei fem-seks beste i Norge utan at vi hadde is, det viser kva miljøet har å seia, men utan bana hadde vi ikkje hatt noko miljø att».

Isaksen har en dedikasjon til både skøyter, skøytegruppen og alle som følger klubben. En ekte ildsjel!

127A7945 kopi.jpg

Foto og video: Vetle Eggen