#
Vestland

Grethe Fadnes Hansen er Vestlands kretsvinner til prisen Årets ildsjel.

Navn: Grethe Fadnes Hansen
Alder: 55 år
Idrett: Fotball
Idrettslag: Idrettslaget Solid
Idrettskrets: Vestland

Grethe Fadnes Hansen kom inn i Solid som trener da eldstedatteren begynte å spille fotball på slutten av 90-tallet. I 2001 ble hun leder for barne- og ungdomsgruppa, et verv hun har hatt fram til i dag. Hun er også nestleder for fotballgruppa og nestleder i styret til idrettslaget. Hansen har i tillegg vært leder for arrangørstaben for Bendit/EatMoveSleep-cup helt siden idrettslaget arrangerte denne for første gang i 2007. Dette arrangementet har blant annet blitt kåret til landets beste i sitt slag.

Hansen har fortsatt med å engasjere seg i fotballgruppa og idrettslaget, selv etter at hennes egne barn har blitt voksne. Hun har jobbet hardt for realisering av et nytt hallanlegg som åpner i vinter med blant annet flerbrukshall, basishall, svømmebasseng og klatrehall. Dette er et stort løft for idrettslaget, bygda og hele kommunen. Hansen er også en pådriver for å skape ny aktivitet i den nye hallen, der blant annet e-sport har blitt en av aktivitetene.

I tillegg til en rekke verv i Solid, har Hansen også hatt ulike verv og oppgaver i det lokale idrettsrådet, ulike samarbeidsprosjekter med de andre klubbene på Stord, samt i Hordaland Fotballkrets. Hennes engasjement blir lagt merke til, og hun kan skilte med en rekke priser. I 2004 ble hun blant annet tildelt Hordaland Fotballkrets sin utmerkelse som årets leder, og i 2015 ble hun utnevnt som æresmedlem i idrettslaget Solid. Hun viser et enormt engasjement, og har lagt ned utallige timer for frivilligheten.

127A0221 kopi.jpg

Foto og video: Vetle Eggen