#
Viken

Anne May og Tommy Jørgensen er Vikens kretsvinner til prisen Årets ildsjel.

Navn: Anne May og Tommy Jørgensen
Alder: 48 år
Idrett: Fotball
Idrettslag: Vikersund IF
Idrettskrets: Viken

Anne May og Tommy Jørgensen har voksne barn, men de bruker fortsatt store deler av sin fritid på å lede Fotballgruppa i Vikersund Idrettsforening. De er personlig ansvarlige for at Vikersund fotball har blitt en kvalitetsklubb, og de stiller opp frivillig og ulønnet for alle og enhver. De bidrar med masse engasjement og legger til rette for god fotballaktivitet for barn og unge i Vikersund. I tillegg til at de legger til rette for at fotballen skal ha gode kår, er de også med på å legge til rette for et godt miljø, slik at klubbhuset og fotballanlegget i Vikersund blir et bra sted å oppholde seg for alle.

I mars fikk paret månedens Gullvaffel, for jobben de har gjort med å bedre kjønnsbalansen i idretten i trener- og lederrollen. Anne May og Tommy har skapt robuste jentemiljøer over lang tid, og oppnådd 50 prosent deltakelse på fotballskolene sine. Idretten lanserte i mars prosjektet #GNIST, og ifølge Viken Idrettskrets er Anne May og Tommy Viken-idrettens svar på en gnist også. Tommy har fulgt opp jentefotballen i Vikersund i en årrekke. Selv om jentene har byttet klubb, har han støttet opp enkeltspillere fordi han er stolt av det de har oppnådd. Man trenger slike ildsjeler som jobber i ulike retninger for å oppnå bærekraftige jentemiljøer.

Fotballpresident Lise Klaveness forteller i Gullvaffel podkasten at hun er imponert over parets innsats:

  • De vier livet sitt til dette, og det krever dedikasjon. Dette er jo grasrota på sitt mest bokstavelige. Du skal være sterk i bunnen, og med holdningene deres vil jo denne pyramiden spre seg. Så hvis alle var som dem så ville likestillingsspørsmålet vært løst, sier Klaveness.

127A0084 kopi.jpg

Foto og video: Vetle Eggen