Han ble årets ildsjel i fjor – dette har klubben brukt pengene på

Foto: Heiko Junge / NTB
Foto: Heiko Junge / NTB

Årets ildsjel på Idrettsgallaen 2022, Terje Redtrøen fra Tylldal IL, forteller om hva klubben har brukt 100 000 kroner på og hvordan det siste året har vært.

Terje Redtrøen fra Tylldal IL stakk av med den gjeve tittelen Årets ildsjel på Idrettsgallaen 2022. Han har på en imponerende måte, med sin ekstra-ordinære dugnadsinnsats, knyttet lokalsamfunn, skole og idrettslag sammen i Tylldal-bygda. Med prisen fulgte også 100 000 kroner til klubben. 

– Pengene har vært kjempeviktige. Vi er ikke mer enn 380 innbyggere i Tylldal, så det er ikke så mye som kommer inn. Denne summen ga oss mulighet til å gjøre mye mer, sier Redtrøen.

Han forteller at pengene har blitt brukt til mye forskjellig, men at det fortsatt er penger igjen i potten.

– Det har blitt kjøpt inn en del utstyr til idrettsskolen og skitreninger, nye fotballmål, og det er også et forslag om å lage en pumptrack til sykkel, sier Redtrøen.

Fikk hyggelig velkomst
Redtrøen har i en årrekke vært en av Tylldal idrettslag sine store ildsjeler. Han har i store deler av sitt voksne liv viet mye av sin fritid, spesielt vinterstid, på dugnadsarbeid for idrettslaget. Redtrøen kom inn i skigruppa i 1981 som løypekjører, en rolle han fremdeles besitter. Han kjører opp et løypenett på fjellet, preparerer lysløypa ukentlig, og kjører bygdeløyper slik at skoleungene kan ha løyper å gå på ski i til skolen. Han er ydmyk på spørsmål om fortjener prisen.

– Det er sikkert mange som har gjort like mye som meg, men jeg har jo lagt ned en del jobb. Det koster meg ingenting, for jeg får så mye tilbake. Men jeg blir 69 år nå i desember, så da spørs det om jeg gir meg.

Da Redtrøen kom tilbake til Tylldal etter idrettsgallaen i januar, fikk han en hyggelig velkomst.

– Jeg ble møtt på perrongen av 100 mennesker. Senere ble jeg også satt pris på etter et skirenn. Da sto alle jeg hadde trent gjennom 36 år, alle årsklasser, med skia i kryss mens jeg kjørte scooter gjennom. Det var artig, smiler Redtrøen.

Åpen nomineringsperiode
Ett år har snart gått, og en ny nominasjonsprosess er i gang. Over hele landet er det tusenvis av frivillige ildsjeler som gjennom hele året legger ned en uvurderlig innsats for sine klubber og utøvere.

Her kan du nominere årets ildsjel 2023!