#
Rogalands fylkesvinner

Tor Helge Skretting er Rogalands fylkesvinner til prisen Årets ildsjel.

Navn: Tor Helge Skretting
Alder: 67 år
Idrett: Sykling
Idrettslag: Sola Cycleklubb
Idrettskrets: Rogaland

Tor Helge Skretting startet opp sykkelgruppen til IL Havdur i 1975, og etablerte i 1990 Sola Cykleklubb, hvor han har vært leder i flere tiår. Han har selv vært syklist, men det er på det administrative plan har utmerket seg. I over 40 år har han jobbet utrettelig for sykkelsporten, både lokalt, regionalt og nasjonalt. Skretten har hatt utallige roller, verv og funksjoner innen sykkelsporten og idretten, og i en årrekke vært blant annet arrangør, rittleder og kommissær for både lokale ritt og mesterskap.

Skretting er en ekte ildsjel, som brenner for idretten generelt, og sykkelsporten spesielt. På begynnelsen av 80-tallet dukket ideen om å få sykkel-VM til Norge, med blant annet det formål at da måtte det bygges en innendørs sykkel-velodrom. Siden de første tankene har Tor Helge arbeidet målbevisst om å få realisert en sykkel-velodrom i Norge. Velodromen som anlegg har selvsagt vært et mål i seg selv, men det viktigste for Tor Helge har vært å få en trygg arena for rekruttering for barn og unge inn i sykkelsporten. Han fikk også bygget en utendørs minivelodrom for barn i Hålandsmarka samt et tilhørende klubbhus for at barn/unge skulle ha et samlingspunkt rundt sykkel.

Skretting har også tatt på seg hovedansvaret med å få gjennomført både UM, NM og Master NM innendørs på Norsk jord for første gang i 2021. Hans engasjement og iver etter å legge til rette for rekruttering til breddeidretten inkludert paraidrett er unik, og smitter og inspirerer andre, både unge og eldre.

Tor Helge Skretting_1110.jpg
Tor Helge Skretting er fylkesvinner til prisen Årets ildsjel. Foto og video: Vetle Eggen