Hun ble årets ildsjel i fjor- Det var helt surrealistisk

Eira Weseth fra Hof IL ble overrasket av selveste Marit Bjørgen da hun vant Årets ildsjel 2023. Foto: Geir Owe Fredheim
Eira Weseth fra Hof IL ble overrasket av selveste Marit Bjørgen da hun vant Årets ildsjel 2023. Foto: Geir Owe Fredheim

Under Idrettsgallaen 2023 fikk Eira Weseth fra Hof IL prisen Årets ildsjel. Her kan du lese om hva hennes idrettslag skal bruke 100 000 kronene som fulgte med prisen på - og du kan nominere din kandidat til Årets ildsjel 2024!

– Det å vinne Årets ildsjel var helt surrealistisk, jeg hadde jo ingen anelse om at jeg skulle vinne, sier Eira Weseth (74).

Weseth fra Hof IL vant Årets ildsjel på Idrettsgallaen i januar 2023, etter å ha vært en bidragsyter i idrettslaget i mange år.

Da Weseth sto på scenen og holdt takketalen og fortalte om flagget hun hadde lånt bort til Marit Bjørgen i Holmenkollen, dukket plutselig Bjørgen opp på scenen sammen med henne.

– Det tok litt tid før jeg skjønte at det var henne. Jeg ble vanvittig overraska, det var fantastisk moro, forteller Weseth.

Mediedekning og pengepremie

Det har vært mye medietrykk rundt Weseth de siste månedene, intervjuer både på TV og radio, mye dekning av lokalavisen Jarlsberg avis, og i tillegg ble hun bedt om å holde selveste 17. mai-talen i Holmestrand.

På årsmøtet til Hof IL i mars, ble klubben overrasket med pengene, 100 000 kroner.

– Det er enda ikke bestemt hva vi skal bruke pengene på, det er så mye vi kan bruke det på. Vi holder blant annet på med en byggesak med et nytt klubbhus og et stort aktivitetsområde rundt skolen og hallen for barn og unge, forteller Weseth.

Gjort mye forskjellig

Ildsjeler er selve bærebjelken i norsk idrett. Selv mener Weseth at hun har betydd mye for klubben.

– Jeg har nok betydd en del for idrettslaget. Det som kanskje er forskjellen på meg og andre er at jeg har gjort så mye forskjellig, blant annet trener i mange ulike grupper og ulike jobber i administrasjonen.

– Så har jeg også en ektefelle som er akkurat like engasjert som meg, sier hun og sikter til mannen Harald Weseth. Vi er et tospann, legger hun til.

Nå er det igjen tid for finne ut hvem som er Årets ildsjel.

Her kan du nominere din kandidat til Årets ildsjel 2024!