Alt fra idrettsgallaen 2024

Foto: Geir Owe Fredheim / Norges idrettsforbund
Foto: Geir Owe Fredheim / Norges idrettsforbund

Idrettsgallaen har vært en årlig begivenhet siden 2002 og sendes direkte på NRK. Hvert år arrangeres Idrettsgallaen for å anerkjenne utøvere, lag, trenere og ildsjeler som har gjort en ekstraordinær innsats for norsk idrett.

Idrettsgallaen gikk av stabelen i Trondheim lørdag 6. januar 2024. Det var første gang i idrettsgallaens 22-årige historie at Trondheim var vertsby for arrangementet. Opprinnelig skulle det ha skjedd for to år siden, men pandemien gjorde at idrettsfesten i byens storstue ble avlyst. Nå fikk trønderhovedstaden endelig hyllet heltene i og bak idretten. Det ble en storstilt feiring i et allerede snart fullsatt Trondheim Spektrum.

Under sendingen var det musikalske innslag fra Åge Aleksandersen og Sambandet, Chris Holsten, Sissel Kyrkjebø, Espen Grjotheim og Heidi Ruud Ellingsen.

På Idrettsgallaen ble det delt ut priser i 12 kategorier. Erling Braut Haaland stakk av med både årets mannlige utøver og utøvernes pris, mens årets ildsjel gikk til Adnan Naeem fra Romsås Idrettslag. Hedersprisen gikk til Cato Zahl Pedersen.

Idrettsgalla for 23. gang

Idrettsfesten i regi av NRK, Norges idrettsforbund og Norsk Tipping ble arrangert for første gang i 2002. Siden oppstarten har 16 av de totalt 22 idrettsgallaene vært holdt på Hamar, sist gang i 2023. Lillehammer var arrangørby i 2010 og 2016, Oslo i 2014 og Stavanger i 2019. I 2021 og 2022 gikk sendingene i Oslo uten ordinært publikum som følge av pandemien.