#
Therese Johaug jubler for sitt andre OL-gull i Beijing, denne gangen på 10 kilometer klassisk. Foto. Cameron Spencer / Getty Images

Johaug tok Norges 50. langrennsgull i OL-historien – Kilde overrasket med sølv i kombinasjonen

Skrevet av Pernille Ingebrigtsen og NTB 10. februar 2022

På langrennsstadion i Zhangjiakou tok Therese Johaug sitt andre OL-gull, men langrennsdronningen var kun 0,4 sekunder bedre enn Kerttu Niskanden. I Yanqing var Aleksander Aamodt Kilde lenge usikker på om han skulle kjøre OL-kombinasjonen. Det endte med sølvmedalje.

 Torsdagens høydepunkter fra Beijing-OL:

  • Therese Johaug vant den klassiske 10-kilometeren, men altså bare så vidt. Hun slo finske Kerttu Niskanen med 4/10 sekund. – To av mine verste minutter i karrieren, sa hun til NTB om ventetiden på å få sin finske rival i mål. Det var Johaugs andre gull i Beijing-lekene og Norges 50. langrennstittel i OL-historien.
  • Aleksander Aamodt Kilde tok et sensasjonelt sølv i alpin kombinasjon. Han ledet etter utforen og leverte varene i slalåmdelen. – I dag skulle jeg egentlig ikke ha kjørt, og jeg følte meg helt elendig på oppvarmingen. Det er helt vilt. Utrolig kult å avslutte OL på denne måten, sa han. Gullet tok østerrikeren Johannes Strolz.
  • Ragne Wiklund gikk sin raskeste 5000 meter noen gang på tiden 6.56,34, men det holdt ikke til medalje. Oslo-jenta endte på femteplass, hennes andre i mesterskapet. – Jeg har ikke dødd så hardt på år og dag, sa hun om kraftanstrengelsen. Irene Schouten fra Nederland tok en favorittseier og satte olympiske rekord (6.43,51).
  • Norges curlingherrer tapte knepent for 5-6 for verdenstreer Canada. Laget startet turneringen med seier over Sveits dagen før. – Vi gjorde noen småfeil som gjør at vi ikke er i en bedre posisjon, sa skip Steffen Walstad.

kilde kombi ntb.jpg
Aleksander Aamodt Kilde viste at han også har slalåm-formen inne. Foto: Denis Balibouse / Reuters / NTB

Meld deg på vårt nyhetsbrev