#
Heidi Sørlie-Rogne er klar for å få ut det hun har trent på i fem år frem mot Paralympics i Tokyo. Foto: Kristin Bentdal Larsen

Var i sitt livs form – så kom utsettelsen

Skrevet av Kristin Bentdal Larsen 4. september 2021

Heidi Sørlie-Rogne er klar for sitt andre Paralympics, og når hun skyter sine første skudd i Tokyo, har hun tipsene fra OL-utøverne i bakhodet.

Skytteren Heidi Sørlie-Rogne synes det var tungt å få beskjeden om at Paralympics i Tokyo ble utsatt ett år, og så plukket hun opp riflen og fokuserte videre.

– Først ble jeg egentlig veldig skuffa, og tenkte at jeg var i mitt livs form. Jeg trengte en liten pause, så jeg tok en uke der jeg la alt litt bort. Så var det bare å gå på igjen, og nå tenker jeg at jeg har hatt et ekstra år på å forberede meg, sier Sørlie-Rogne.

Detaljert planlegging
Den 48 år gamle skytteren jobber til daglig som jurist i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO). Å sjonglere mellom jobb, familie og toppidrett krever nøye planlegging.

– Jeg har jobbet mot Tokyo siden Rio i 2016. Vi jobber med teknisk trening på skyting, samt mental og fysisk trening, forklarer Sørlie-Rogne.

Planleggingen inkluderer både årsplaner, periodeplaner og ukeplaner. De har til og med planer ned til hver enkelt dag.

– Når jeg kommer på skytebanen vet jeg akkurat hva jeg skal jobbe med den dagen, sier hun.

Tips fra OL-utøverne
En viktig del av den norske toppidrettsfilosofien er kunnskaps- og erfaringsutveksling. Dette etterleves både innad i idretten og tverridrettslig. Derfor stiller Heidi Sørlie-Rogne godt forberedt i Tokyo.

– Jeg har pratet med flere av OL-skytterne og fått tips om alt fra hvordan det er i utøverlandsbyen, til vindforholdene, og hva Jeanette tenkte da hun sto og skjøt finale, sier hun. – Det har vært veldig bra å få de tipsene.

Men noe fokus på medaljer, det har hun ikke. Det handler om gjennomføring.

– Nå har jeg trent i fem år, så ambisjonene er å klare og få ut det jeg har trent på, og gjennomføre de oppgavene jeg bestemmer meg for. Deretter får monitoren regne ut hvor mange poeng det blir, avslutter Heidi Sørlie-Rogne.  

Meld deg på vårt nyhetsbrev