#
Richard Ordemann fra Nannestad reiser til OL for å ta hjem medalje. Foto: Geir Owe Fredheim

Richard Ordemann: - Jeg har en klar medaljesjanse i OL

Skrevet av Geir Owe Fredheim 29. juni 2021

Richard Ordemann (26) fra Nannestad er første mannlige utøver fra Norge som skal delta i OL i taekwondo. Han reiser med mål om medalje.

- Jeg har en klar medaljesjanse. Jeg har slått alle som anses som favoritter, sier Ordemann til Team Norway da vi møtte ham under klesprøvingen på Olympiatoppen.

Og han sier det ikke uten grunn. Da han sto for den historiske bragden slo han Julio Ferreira fra Portugal som er en av de beste i verden.

- Hva betyr OL for deg?

- Det betyr nesten alt. En medalje hadde betydd absolutt alt, sier Ordemann som var svært nær å kvalifisere seg til OL i Rio for fem år siden.

Han håper tiden er inne for revansje.

Treningsleir på Kreta
Etter at OL-plassen var klar slet derimot Ordemann med å få gode internasjonale sparringspartnere til Norge på grunn av myndighetenes restriksjoner knyttet til innreise.
- Ideelt sett skulle vi gjerne gjort alle forberedelsene i Norge, men myndighetenes restriksjoner gjorde at vi ikke fikk tillatelse til å ta inn internasjonale sparringspartnere, selv etter å ha vært i karantene. Derfor fant vi en løsning på problemet og takket være gode venner i utlandet og i det norske taekwondo-miljøet har vi fått mulighet til å organisere en leir på Kreta, sier Ordemanns trener David Cook til NTB.

Treneren påpeker at man nå følger den samme oppskriften i forberedelsene til OL som man ellers ville fulgt til andre mesterskap.

- På plass i Kreta starter konkurransefasen av forberedelsene til OL. Der har vi fått på plass dedikerte sparringspartnere som vil hjelpe Richard med å sparre på høyt nivå under trening og under testkamper, i tillegg til å simulere konkurranse-situasjoner man kan forvente at oppstår i Tokyo. Denne perioden er viktig for å hjelpe Richard til å få både kropp og sinn inn i hans konkurranserammer, sier Cook.

To norske OL-sølv
Kampsporten taekwondo har vært på OL-programmet siden 2000. Samme år tok Trude Gundersen sølv under lekene i Sydney. Nina Solheim fulgte opp med sølv i Beijing 2008. Nå er det endelig klart for at en norsk herreutøver skal få muligheten til å følge opp medaljefangsten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev