#
Line Flem Høst innrømmer at OL-utsettelsen ble tungt å svelge. Nå er hun derimot endelig klar for sitt første OL. - Det er en drøm som har gått i oppfyllelse. Foto/Video: Team Norway / Geir Owe Fredheim

Line gikk i kjelleren da OL ble utsatt

Skrevet av Geir Owe Fredheim 10. juni 2021

Bare fire uker etter at Line Flem Høst (25) kvalifiserte seg til OL i Tokyo med VM-bronse i seilklassen Laser Radial kom beskjeden fra OL-arrangøren: - OL er utsatt i ett år! - Jeg må innrømme at jeg gikk skikkelig i kjelleren.

28. februar 2020 er Line Flem Høst på toppen av karrieren. Under VM er hun i flytsonen og tar til slutt en fantastisk bronsemedalje i Laser Radial-klassen. Livet smiler – hun har klart OL-kravet og forbereder seg på tiden frem mot OL i Tokyo 2020.

Ikke mange ante hva som kom. To uker etter VM erklærer WHO at verden er midt i en pandemi. Ytterligere to uker senere sender Den internasjonale olympiske komité ut en pressemelding hvor de bekrefter det mange allerede hadde fryktet noen uker: OL og Paralympics må utsettes i ett år.

Tung beskjed
Beskjeden var tung å svelge for Oslo-jenta som så frem til sitt første OL.
- Jeg hadde noen uker på sofaen med tårer og tv-serier. Jeg følte at jeg var på sporet av noe stort, jeg hadde tatt VM-bronse, og seilt bra i de foregående regattaene. Det lå mye hardt arbeid bak, sier Flem Høst og trekker på skuldrene:
- Jeg følte på mange måter at jeg var midt i et maraton også ble distansen plutselig forlenget med 20 kilometer på slutten av løpet.

Fant motivasjon
Etter litt reorganisering og omstrukturering på livet kom derimot motivasjonen tilbake etter noen måneder.
- Jeg kastet meg over noen fag og fikk tankene over på noe annet. I tillegg ble OL byttet ut med kvalitetstrening hjemme i Norge. Etter hvert kom jeg tilbake i motivasjonsmodus, forteller Flem Høst.

Gleder seg
Nå ser hun virkelig frem til å komme i gang.
- Det blir utrolig stort. Jeg husket første gangen jeg vant VM, for juniorer, og kunne stå på toppen av pallen og høre nasjonalsangen. Da forsto jeg hvor mye det betyr for meg. Og det gjør det fortsatt. Jeg gleder meg vanvittig mye til Tokyo. OL har vært en drøm helt siden jeg begynte å satte for fullt etter videregående skole.

Under OL i Tokyo seiler Line i klassen ILCA-6, som tidligere het Laser Radial.

Team Norway ønsker deg og Norges Seilforbund lykke til i OL!

Les mer om seiling på Seilforbundet 

Meld deg på vårt nyhetsbrev