#
Tommy Urhaug er på plass i Tokyo, og er klar for å spille sin første kamp på halvannet år. Foto: Kristin Bentdal Larsen.

Har ikke konkurrert på halvannet år – nå venter verdenseliten

Skrevet av Kristin Bentdal Larsen 23. august 2021

Når Tommy Urhaug spiller den første kampen sin i Paralympics i Tokyo på onsdag, har han ikke konkurrert siden februar 2020.

– Det blir spennende å se når jeg kommer i kamp. Jeg har ikke fått konkurrert noe, og det er det eneste usikkerhetsmomentet, sier Tommy Urhaug.

Det har vært et spesielt år for bordtennisspilleren, som nå deltar i sitt sjette Paralympics. Covid-pandemien har satt en stopper for alle konkurranser, og bortsett fra et par korte treningsleirer i Slovenia og Sverige, har han sett lite til konkurrentene.

– Jeg fikk heldigvis reist på noen korte treningsleirer. Der fikk jeg møtt noen av konkurrentene mine og noen i andre klasser som holder et høyt nivå, så jeg har fått testet litt i alle fall, sier Urhaug.

Tommy Urhaug deltar i sitt sjette Paralympics (foto: team Norway / Kristin Bentdal Larsen)

Ingen spesielle forberedelser
Den rutinerte 41-åringen har vært på precamp i Japan sammen med resten av bordtennislandslaget for å lade opp til Paralympics. Det har, ifølge Urhaug, gitt en god start.

– Vi har hatt en veldig bra precamp, og så kom vi inn her og ting fungerer veldig bra. Det er absolutt ingenting å klage på, så det er helt supert, sier han.

Selv om det har gått halvannet år siden forrige konkurranse, samt at Tommy Urhaug ikke ennå vet hvem han møter om to dager, har ikke det endret noe på forberedelsene hans.

– Jeg forbereder meg ikke på noen spesiell måte. Det eneste jeg vet er at jeg ikke kan møte de fire øverste på rankingen, så det blir spennende å se. Jeg gleder meg til å komme i gang og forberede meg til hver enkelt utøver jeg skal møte, sier Urhaug.

Medaljemålet
Mens andre er i Paralympics for å samle erfaringer inn mot Paris 2024, er Urhaug krystallklar på hva ambisjonene hans i Tokyo er.

– Medalje! Og så høyt som mulig, sier han. – Det er det jeg er her for, og det er det jeg jobber for, så å si noe annet blir jo feil.

Meld deg på vårt nyhetsbrev