#
Kronprins Haakon og hekkeløper Amalie Iuel. Foto: Simen Løvberg Sund, Det kongelige hoff

En uforglemmelig festaften på Slottet for norsk toppidrett

Skrevet av Geir Owe Fredheim 3. november 2021

Det ble en uforglemmelig og flott aften på Slottet for de norske utøverne og støtteapparatet som deltok i OL og Paralympics i Tokyo.

Kongefamilien inviterte de norske toppidrettsutøverne som deltok i OL og Paralympics til middag på Slottet tirsdag 2. november. Og for en kveld det ble. 

Én etter én fikk alle utøverne, og støtteapparatet, hilse ærbødig på den idrettsinteresserte kongefamilien – etterfulgt av en storslått middag med tale fra Kong Harald og sang fra Aurora Aksnes.

Idrettspresident Berit Kjøll, som hadde gleden av å delta, forteller om en uforglemmelig aften i fantastiske omgivelser.

– På vegne av alle utøverne og støtteapparatet som ble invitert, ønsker jeg å uttrykke en oppriktig takknemlighet og stolthet. Dette viser hvor ekte og oppriktig Kongen og kongefamilien er når det gjelder idrettens betydningen i nordmenns hjerter.

slottet1.jpg
Idrettspresident Berit Kjøll hilser på kongefamilien. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Idrettspresidenten fikk gleden av å sitte til bords med Hans Majestet Kong Harald, Salum Kashafali, Olaf Tufte, Jeanette Hegg Duestad, Aida Dahlen, Line Flem Høst, Gjert Ingebrigtsen og Eivind Henriksen.

Under middagen holdt Kong Harald en munter og flott tale til utøverne, og Dronning Sonja introduserte artisten Aurora. 

#
Meld deg på vårt nyhetsbrev