#
Viktor Hovland med nydelig seier i Hero Challange. Foto/Video: European Tour

Viktor Hovland: - Jeg vant akkurat Hero Challenge

Skrevet av NTB 16. januar 2020

På den ikoniske formel 1-banen i Abu Dhabi satte Viktor Hovland verdensener Brooks Koepka og flere andre golfprofiler ettertrykkelig på plass tirsdag da han vant det showpregede arrangementet Hero Challenge.

Den norske golfyndlingen var en av seks golfprofiler som deltok i det showpregede arrangementet Hero Challenge. Der møtes deltakerne for å avgjøre hvem av dem som er den mest treffsikre.

Fra et gitt utslagssted skal golfballen slås mot et område på bakken formet som en blink. Poeng deles ut med utgangspunkt i hvor nær midten av blinken ballen lander.

Viktor Hovland fikk sin debut i Hero Challenge-konseptet i spektakulære omgivelser på formel 1-banen i Abu Dhabi tirsdag. 22-åringen kunne ikke kommet bedre fra det.

Etter å ha slått sørafrikanske Louis Oosthuizen i finalen, kunne han til slutt løfte trofeet. Nordmannen tok i tillegg seieren på en særdeles overbevisende måte. Ikke en eneste gang bommet han på blinken i løpet av de tre rundene han var gjennom.

Fleipet med stjernen

– Jeg vant akkurat Hero Challenge. Det er faktisk min første profesjonelle seier. Det føles ganske bra, sa Hovland til europatourens Twitter-konto i etterkant.

I semifinalen møtte 22-åringen amerikaneren Brooks Koepka. Han er i øyeblikket rangert som verdens beste golfspiller etter et sterkt 2019.

Da amerikaneren fikk bestemme om han eller Hovland skulle innlede duellen dem imellom på formel 1-banen i Abu Dhabi, sendte han nordmannen fram.

– Din pyse. Du er redd, sa Hovland etterfulgt av et bredt smil.

Koepka tok spøken, gliste tilbake og dultet vennskapelig borti sin norske konkurrent. I duellen som fulgte var Hovland best.

Spiller turnering torsdag
Mange golffans var på plass på tribunene i Abu Dhabi for å få med seg showarrangementet der også golfprofilene Danny Willett, Bernd Wiesberger og Matthew Fitzpatrick deltok.

Senere i år skal det arrangeres ytterligere tre Hero Challenge-turneringer. De går alle i Europa. I finalen i Dubai til høsten er tanken at alle vinnerne av de foregående utgavene skal delta.

Mye tyder dermed på at Viktor Hovland blir å se der.

22-åringen, som imponerte på PGA-touren i fjor, er i Midtøsten for å spille Abu Dhabi-mesterskapet denne uken. Turneringen starter torsdag.

Les mer om Norges Golfforbund

Meld deg på vårt nyhetsbrev