#
Medaljedryss. Johannes Thingnes Bø og Marte Olsbu Røiseland kunne smile bredt etter årets VM. Foto:Sondre Eriksen Hensema/Norges Skiskytterforbund

Norge beste nasjon under skiskytter-VM

Skrevet av Geir Owe Fredheim 24. februar 2020

Norge ble beste nasjon under VM i skiskyting i Anterselva, Italia. Takket være Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø.

Det ble et evetyrlig mesterskap for Norges skiskyttere som til slutt endte opp med 11 medaljer totalt: 6 gull, 3 sølv og 2 bronse. Frankrike og Italia kom på hendholdsvis 2. og 3. plass.

Marte Olsbu Røiseland skrev seg inn i historiebøkene med å ta medalje i alle VMs syv konkurranser, og etter søndagens VM-gull på fellesstarten kunne hun til slutt reise hjem med fem gull og to bronse. Ingen, verken dameløper eller herreløper, har klart tidligere å ta medalje i alle øvelsene - før nå!

Johannes Thingnes Bø ble herrenes beste skiskytter med henholdsvis tre gull og tre sølv. Søndagens jaktstartgull hvor han skøt 20 treff - og gikk et gnistrende løp i sporet - var Thingnes Bøs tredje i mesterskapet etter at han også vant parstafetten med Marte Olsbu Røiseland og den blandede stafetten med bror Tarjei Bø, Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff.