#
Tidligere OL-vinner Finn Christian Jagge ble bare 54 år gammel. Foto: NTBScanpix

Finn Christian Jagge er død

Skrevet av NTB 8. juli 2020

Tidligere alpinist og OL-vinner Finn Christian Jagge døde onsdag etter akutt sykdom. Han ble 54 år gammel.

Det skriver hans kone Trine-Lise Jagge på Facebook.

«Vår største kjærlighet, vår største helt og klippe. Verdens beste pappa og verdens beste MesterHubby døde i dag etter akutt sykdom. Det er ubeskrivelig vondt, og vi er helt knust», skriver hun.

Jagge, som gikk under kallenavnet «Finken», la opp som alpinist i 2000. Han største triumf i karrieren kom da han vant OL-gull i Albertville i 1992.

– Det er forferdelig trist. Han var bare i litt over midten av livet, en ung 54-åring som var aktiv. Det er bare tragisk og trist. Som idrettsmann var han en unik atlet. Han var gode i flere idretter, også i tennis. I alpinmiljøet var han en legende, sier tidligere lagkamerat Kjetil André Aamodt til NRK.

Til sammen vant han sju verdenscuprenn i slalåm. 54-åringen ble nummer tre i verdenscupen sammenlagt i 1992, 1997 og 1999.

Etter karrieren hadde han en periode som trener for kvinnelandslaget. De siste årene var Jagge ekspertkommentator for TV 2. Han deltok også i populære programmer som «Mesternes mester» og «Skal vi danse». Førstnevnte program vant han i 2011.

Jagge etterlater seg kone og to barn. Hans foreldre Liv (77) og avdøde Finn Dag drev med tennis toppnivå. Moren var også alpinist.

Meld deg på vårt nyhetsbrev