#
Kristian Blummenfelt her fotografert i forbindelse med kvalifisering til OL 2020. Nå ser han frem mot 2021 i steden.

Ett år til med trening

Skrevet av Kristin Bentdal Larsen 27. mars 2020

Triatlet Kristian Blummenfelt er halvveis i karantenetiden, og skulle egentlig trent mot OL om fire måneder. Nå er fokus allerede på 2021.

Etter et treningsopphold i Spania ble Kristian Blummenfelt satt i to ukers karantene. I løpet av den første uken har målet endret seg fra Tokyo 2020 til Tokyo 2021. Nå har han funnet oppskriften på å tenne gnisten igjen og holde motivasjonen oppe: Gamle konkurranseklipp på YouTube.

– Denne situasjonen er tøff for de aller fleste, og da gjelder det å jobbe med og være bevisst på hva som skal til for å motivasjonen oppe. Jeg finner frem noen gamle konkurranser på YouTube. Det hjelper å mimre tilbake for å beholde gnisten og sulten.

For triatleten fra Bergen består nå treningshverdagen av hjemmetreninger med sykkel på rulle, basistrening på Skype med Olympiatoppens fagkonsulent Lars-Arne Andersen og andre triatlonutøvere, samt løping ute alene. Egentlig skulle han vært på treningsleir i Sierra Nevada og forberedt seg til konkurranse i Bermuda. Slik er det ikke.

– Det viktigste er å forstå og innse at dette er en ekstra utfordring. Det må vi ta innover oss og akseptere, men deretter må vi bare gjøre det beste ut av det, sier han.

Hjemmetrening med en liten pad - det funket det også.

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Time for turbo !

Et innlegg delt av Kristian Blummenfelt (@kristianblu)

Mer fokus på grunntreningen
Den pågående situasjonen med utsatt OL og Paralympics, karantener og avlyste konkurranser, fører også til at Blummenfelt og de andre triatletene må endre treningsstrukturen.

Kristian er tydelig på at de er nødt til å akseptere at det er lenge til konkurranse. Vanligvis må de være i form fra mars til september, men slik er det ikke nå. Da må treningsopplegget legges om slik at kroppen ikke er konkurranseklar om to uker.

– Vi er akkurat ferdig med en lang vintersesong, sier han. – Så kommer dette rett før vi skal begynne å konkurrere igjen. Det er som om vi får slengt en ny vinter rett i fleisen.

Likevel er han tydelig på at dette ikke gjør noe med motivasjonen hans, og han setter pris på at han får beskjeden såpass tidlig. Det gjør det enklere for ham å omstille seg med én gang.

– Nå handler det om å legge en ny treningsplan, og gjøre seg klar for å legge grunnlaget frem mot neste år, sier han.

For Blummenfelt og resten av triatletene blir dette en god ressursperiode der de kan få gjort grunnarbeidet frem til konkurransene starter igjen.

– Vi kommer til å være veldig godt trent når vi får begynt å konkurrere igjen, understreker han.

Ifølge Blummenfelt kan utsettelsen av OL være positivt. For hans egen del blir det en ressursperiode der han får lagt et enda sterkere grunnlag før OL.

– Enten kan jeg falle bakpå eller komme styrket ut av det. Jeg velger å prøve på sistnevnte, sier han.

Les hele intervjuet på olympiatoppen.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev