Nominerte 2021
Terje Redtrøen
Terje Redtrøen
Terje Redtrøen er finalist til prisen Årets ildsjel.
Se video da Terje Redtrøen ble overrasket av Marit Bjørgen.
Navn: Terje Redtrøen
Alder: 68
Idrettslag: Tylldal IL
Idrett: Allidrett, spesielt vinteridrett og langrenn
Fylke: Innlandet
Redtrøen har i en årrekke vært en av Tylldal idrettslag sine store ildsjeler. Han har i store deler av sitt voksne liv viet mye av sin fritid, spesielt vinterstid, på dugnadsarbeid for idrettslaget. Redtrøen kom inn i skigruppa i 1981 som løypekjører, en rolle han fremdeles besitter. Han kjører opp et løypenett på fjellet, preparerer lysløypa ukentlig, og kjører bygdeløyper slik at skoleungene kan ha løyper å gå på ski i til skolen. Redtrøen har vært langrennstrener i Tylldal IL i 36 år, i tillegg til instruktør og smører. Han har sittet i styret i skigruppa fra 1994-2008, der han har vært leder alle år forutenom ett.
Fylkesvinneren har på en imponerende måte, med sin ekstra-ordinære dugnadsinnsats, knyttet lokalsamfunn, skole og idrettslag sammen i Tylldal-bygda. Han har alltid nye ideer og prosjekter for ski, og generell folkehelse for bygda folket. Han jobber iherdig for at innbyggerne skal ha turtilbud, skiløyper og glede at aktivitet hele året.
Tor Helge Skretting
Tor Helge Skretting
Tor Helge Skretting er finalist til prisen Årets ildsjel.
Se video da Tor Helge Skretting ble overrasket av Are Strandli.
Navn: Tor Helge Skretting
Alder: 67 år
Idrett: Sykling
Idrettslag: Sola Cycleklubb
Idrettskrets: Rogaland
Tor Helge Skretting startet opp sykkelgruppen til IL Havdur i 1975, og etablerte i 1990 Sola Cykleklubb, hvor han har vært leder i flere tiår. Han har selv vært syklist, men det er på det administrative plan har utmerket seg. I over 40 år har han jobbet utrettelig for sykkelsporten, både lokalt, regionalt og nasjonalt. Skretten har hatt utallige roller, verv og funksjoner innen sykkelsporten og idretten, og i en årrekke vært blant annet arrangør, rittleder og kommissær for både lokale ritt og mesterskap.
Skretting er en ekte ildsjel, som brenner for idretten generelt, og sykkelsporten spesielt. På begynnelsen av 80-tallet dukket ideen om å få sykkel-VM til Norge, med blant annet det formål at da måtte det bygges en innendørs sykkel-velodrom. Siden de første tankene har Tor Helge arbeidet målbevisst om å få realisert en sykkel-velodrom i Norge. Velodromen som anlegg har selvsagt vært et mål i seg selv, men det viktigste for Tor Helge har vært å få en trygg arena for rekruttering for barn og unge inn i sykkelsporten. Han fikk også bygget en utendørs minivelodrom for barn i Hålandsmarka samt et tilhørende klubbhus for at barn/unge skulle ha et samlingspunkt rundt sykkel.
Skretting har også tatt på seg hovedansvaret med å få gjennomført både UM, NM og Master NM innendørs på Norsk jord for første gang i 2021. Hans engasjement og iver etter å legge til rette for rekruttering til breddeidretten inkludert paraidrett er unik, og smitter og inspirerer andre, både unge og eldre.
Vera Schnabel
Vera Schnabel
Vera Schnabel er finalist til prisen Årets ildsjel.
Se video da Vera Schnabel ble overrasket av Astrid Uhrenholdt-Jacobsen.
Navn: Vera Schnabel
Alder: 45 år
Idrett: Boksing
Idrettslag: Bodø Bokseklubb
Idrettskrets: Nordland
Vera Schnabel er trener og styremedlem i Bodø Bokseklubb. I 26 år har Vera tilbragt 4-5 ettermiddager i treningslokalet hver uke, i tillegg til utallige timer med dugnadsarbeid og reising som frivillig trener. I løpet av årene som trener har Vera trent tusenvis av Bodøs barn og ungdom. De bodøværingene som har møtt Vera, vet hvor omsorgsfull hun er ovenfor alle hun kommer i kontakt med, og hvor stort hjerte hun har.
Schnabel tenker alltid på andre, og særlig på de svakstilte. Dersom det er mat igjen etter et måltid på treningssamling, er det Vera som tar seg bryet med å samle sammen dette og levere det på Frelsesarmeens bo- og omsorgssenter (natthjemmet). Hvert år samler hun inn julegaver til organisasjoner som Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeens bo- og omsorgssenter og Psykisk helse og rus, for å hjelpe de som har det tungt i høytiden. Flere ganger har hun også samlet inn bokseutstyr til ungdom i Afrika. Schnabel er et menneske som viser omsorg, forståelse og omtanke der andre ikke orker å bry seg. Dette er en dame som hjelper unge voksne å finne tilbake til treningsglede, selvtillit og livsmestring. Hun ser deg og møter deg der du er, samtidig som hun hjelper deg med å nå målene du setter deg. Gjennom sitt samarbeid med Kirkens Bymisjon (Ny giv) har Vera brukt boksingen og Bodø Bokseklubb til å endre retning på livet til unge voksne som av ulike grunner har hatt en tung hverdag. Hun bidrar til idrettsglede for mange, og for noen gjør hennes omsorg og engasjement hverdagen levelig.
Caroline Graham Hansen
Caroline Graham Hansen
Caroline Graham Hansen er nominert til prisen Årets kvinnelige utøver.
Sterk sesong, både for landslaget og klubblaget Barcelona. Gikk helt til topps i Champions League, vant ligaen og cupen i Spania med Barcelona, og var Norges viktigste spiller i VM-kvalifiseringen, til hun fikk hjerteutfordringer.
Gyda Westvold Hansen
Gyda Westvold Hansen
Gyda Westvold Hansen er nominert til prisen Årets kvinnelige utøver.
Vant absolutt alle kombinertrenn hun stilte til start på i 2021, og tok tidenes første VM-gull i kombinert for kvinner i Oberstdorf. Gikk også til topps i junior-VM.
Jeanette Hegg Duestad
Jeanette Hegg Duestad
Jeanette Hegg Duestad er nominert til prisen Årets kvinnelige utøver.
Satte olympisk rekord i kvalifiseringen på 10 m luftrifle under OL. Med 632,9 poeng var hun også bedre enn alle i herrenes kvalifisering. Ble til slutt nummer fire i de to individuelle konkurransene i Tokyo. Vant Norges andre EM-medalje gjennom tidene på 50 m helmatch, da hun tok bronse.
Karoline Bjerkeli Grøvdal
Karoline Bjerkeli Grøvdal
Karoline Bjerkeli Grøvdal er nominert til prisen Årets kvinnelige utøver.
Etter et litt skuffende OL, gikk hun helt til topps i EM i terrengløp i Dublin i desember. Har tidligere tatt sølv og bronse flere ganger i EM i terrengløp, men vant med EM-gullet sitt første individuelle mesterskapsgull som senior.
Maren Lundby
Maren Lundby
Maren Lundby er nominert til prisen Årets kvinnelige utøver.
Hadde en krevende sesong, som ble toppet med VM-gull! Kom til VM uten pallplasseringer i verdenscupen, men vant likevel tidenes første VM-gull i stor bakke. Tok også sølv i normalbakke, sølv for blandet lag og bronse i kvinnenes lagkonkurranse.
Ragne Wiklund
Ragne Wiklund
Ragne Wiklund er nominert til prisen Årets kvinnelige utøver.
Tok et sensasjonelt VM-gull på 1500 meter under VM i Heerenveen, på tiden 1.54,61. Wiklunds gull var Norges første på kvinnesiden i VM enkeltdistanser noensinne. Satte også norsk rekord på 3000 m. Konkurrerer også i verdenscupen i orientering.
Solfrid Koanda
Solfrid Koanda
Solfrid Koanda er nominert til prisen Årets kvinnelige utøver.
Leverte en sensasjonell prestasjon i VM i vektløfting. Vant VM-gull i støt og VM-bronse sammenlagt i 87-kilosklassen. Resultatet på 244 kilo er også nordisk rekord. Koandas medaljer var Norges første i VM-sammenheng siden 1970-tallet.
Therese Johaug
Therese Johaug
Therese Johaug er nominert til prisen Årets kvinnelige utøver.
Vant VM-gull på alle fire distansene hun deltok i. Gull på 15 km skiathlon, gull på 10 km fri, gull på 30 km klassisk, og gull på 4 x 5 km stafett, hvor hun gikk tredje etappe. Vant tremila med hele 2 minutter og 43 sekunder!
Tiril Kampenhaug Eckhoff
Tiril Kampenhaug Eckhoff
Tiril Kampenhaug Eckhoff er nominert til prisen Årets kvinnelige utøver.
VM-dronning i Pokljuka. Vant fire gull, én sølv og én bronse. Gull på sprint, gull på jaktstart, gull på blandet stafett og gull på kvinnestafetten. Kronet sesongen med sammenlagtseier i verdenscupen.
Casper Ruud
Casper Ruud
Casper Ruud er nominert til prisen Årets mannlige utøver.
Casper Ruud har spilt seg helt inn i verdenstoppen. Ranket som nummer åtte. Kom til semifinalen i ATP-finalen i Torino, hvor han slo femte-rankede i verden, Andrey Rublev. Vant fem turneringer på ATP-touren.
Eivind Henriksen
Eivind Henriksen
Eivind Henriksen er nominert til prisen Årets mannlige utøver.
Kom til OL i Tokyo som outsider, og gjorde sitt livs konkurranse. Satte norsk rekord fire ganger, ble første nordmann til å kaste over 80 meter i slegge, og vant en overraskende sølvmedalje som var god som gull!
Erling Braut Haaland
Erling Braut Haaland
Erling Braut Haaland er nominert til prisen Årets mannlige utøver.
Hadde en eventyrlig sesong i Dortmund. Ble toppscorer i Champions League 2020/2021 og kåret til årets angrepsspiller i turneringen. Ble årets spiller i Bundesliga og nominert til Ballon D´or.
Jakob Ingebrigtsen
Jakob Ingebrigtsen
Jakob Ingebrigtsen er nominert til prisen Årets mannlige utøver.
Sandnes-gutten vant et utrolig OL-gull på 1500 m og satte ny olympisk rekord med 3.28.32. Satte også Europa-rekord på 5000 m og tok fire seire i Diamond League. Avslutter året med EM-gull i terrengløp.
Jarl Magnus Riiber
Jarl Magnus Riiber
Jarl Magnus Riiber er nominert til prisen Årets mannlige utøver.
Hadde en eventyrlig sesong. Vant to gull og to sølv i VM. Gikk til topps i verdenscupen sammenlagt for tredje år på rad. Tidenes beste prestasjon i verdenscupen, med 9 av 12 seire. Svakeste plassering gjennom hele sesongen var nummer to!
Johannes Høsflot Klæbo
Johannes Høsflot Klæbo
Johannes Høsflot Klæbo er nominert til prisen Årets mannlige utøver.
Vant tre VM-gull i Oberstdorf. Først på sprinten, så på lagsprinten, før han gikk ankeretappen og avgjorde stafetten for Norge. Kom også først i mål på femmila, men ble disket.
Karsten Warholm
Karsten Warholm
Karsten Warholm er nominert til prisen Årets mannlige utøver.
Warholms utrolige karriere nådde en ny milepæl i 2021. Vant OL-gull i Tokyo med en utrolig verdensrekord med 45,94 på 400 m hekk. Satte også verdensrekord på Bislett tidligere på sommeren. Er ubeseiret på 400 m hekk de siste tre årene. Kåret til årets mannlige friiidrettsutøver i verden i 2021.
Kjetil Borch
Kjetil Borch
Kjetil Borch er nominert til prisen Årets mannlige utøver.
Drømte om OL-gull i den beintøffe konkurransen i singlesculler. Viste fryktinngydende form gjennom lekene, og avsluttet konkurransen i Tokyo med en flott sølv-medalje.
Kristian Blummenfelt
Kristian Blummenfelt
Kristian Blummenfelt er nominert til Årets mannlige utøver.
Verdens beste triatlet i 2021. Vant et imponerende OL-gull i Tokyo, og ble verdensmester etter å ha vunnet verdensserien sammenlagt. Avsluttet året med å sette verdensrekord på Ironman!
Sebastian Foss Solevåg
Sebastian Foss Solevåg
Sebastian Foss Solevåg er nominert til prisen Årets navn.
Hadde et fantastisk VM i Cortina d´Ampezzo. Vant Norges første slalåmgull siden 1997, og tok også VM-gull i lagkonkurransen. Tok karrierens aller første verdenscupseier i Flachau i januar, og gikk til topps igjen i førjulsrennet i Madonna di Campiglio.
Sturla Holm Lægreid
Sturla Holm Lægreid
Sturla Holm Lægreid er nominert til prisen Årets mannlige utøver.
Årets skiskytterkomet. Vant fire VM-gull i Pokljuka. Gull på 20 km, gull på fellesstart, gull på blandet stafett og gull på herrestafett. Vant sju verdenscuprenn i 2020/2021 og ble nummer to sammenlagt i verdenscupen.
Viktor Hovland
Viktor Hovland
Viktor Hovland er nominert til prisen Årets mannlige utøver.
Har etablert seg i verdenstoppen. Ranket sju i verden etter seier i Hero World Challenge på Bahamas. Vant også Mayakuba Golf Classic på PGA-touren. Hans beste turnering noensinne, ifølge eksperter. Til topps også i en turnering på Europa-touren.
Aida Dahlen
Aida Dahlen
Aida Dahlen er nominert til prisen Årets kvinnelige parautøver.
Tok sin første paralympiske medalje i bordtennis, da hun vant bronse i singel i klasse 8. Ble i høst nummer to i Spanish Open, og er ranket som verdens tredje beste bordtennisspiller i sin klasse.
Ann Cathrin Lübbe
Ann Cathrin Lübbe
Ann Cathrin Lübbe er nominert til prisen Årets kvinnelige parautøver.
Deltok i sitt femte paralympics, og vant sin tiende paralympiske medalje i dressur, da hun tok bronse i Tokyo. Fikk også en fjerdeplass. Har tidligere vunnet tre gull, fire sølv og to lagbronse.
Birgit Skarstein
Birgit Skarstein
Birgit Skarstein er nominert til prisen Årets kvinnelige parautøver.
Vant på overlegent vis sitt første paralympiske gull i roing i Tokyo. Satte også uoffisiell verdensrekord i 2021, da hun som første kvinnelige parautøver rodde distansen 2000 meter på under ti minutter, med 9.56.54.
Helle Sofie Sagøy
Helle Sofie Sagøy
Helle Sofie Sagøy er nominert til prisen Årets kvinnelige parautøver.
Ranket som nummer tre i verden, og kvalifiserte seg som eneste europeiske badmintonspiller til Paralympics i Tokyo. Der markerte hun seg, og ble nummer fire. Vant singel-klassen i Spanish International.
test
test
xxxx
kkkkkkkkkkkkkkkkkk
Vilde Nilsen
Vilde Nilsen
Vilde Nilsen er nominert til prisen Årets kvinnelige parautøver.
På grunn av pandemien ble det få konkurranser på Vilde Nilsen i 2021, men de fire verdenscuprennene hun fikk mulighet til å gå, vant hun på imponerende vis. Hun ble altså ubeseiret i 2020/2021-sesongen.
Jens Lasse Dokkan
Jens Lasse Dokkan
Jens Lasse Dokkan er nominert til prisen Årets mannlige parautøver.
Har deltatt i samtlige Paralympics siden 1996. Tokyo var hans sjuende Paralympics-deltakelse og Jens Lasse Dokkan, med hesten Aladdin, red inn til to sterke fjerdeplasser i dressur.
Jesper Saltvik Pedersen
Jesper Saltvik Pedersen
Jesper Saltvik Pedersen er nominert til prisen Årets mannlige parautøver.
Nok en fantastisk sesong. Hadde 16 pallplasseringer og 8 seire i verdenscupen i alpint. Vant utforcupen, vant slalåmcupen og gikk selvfølgelig helt til topps sammenlagt i verdenscupen! Startet årets sesong med tre strake seire.
Salum Ageze Kashafali
Salum Ageze Kashafali
Salum Ageze Kashafali er nominert til prisen Årets mannlige parautøver.
Hadde en fantastisk sesong, som ble toppet med gull og verdensrekord på 100 meter i Paralympics i Tokyo, med tiden 10.43. Vant også EM-gull og satte mesterskapsrekord.
Tommy Urhaug
Tommy Urhaug
Tommy Urhaug er nominert til prisen Årets mannlige parautøver.
Rangert som verdens tredje beste bordtennisspiller i sin klasse. Ble nummer fem i klasse fem i Paralympics i Tokyo. Gikk helt til topps både i Spanish Open og French Open etter Paralympics.
Birgit Skarstein
Birgit Skarstein
Birgit Skarstein er nominert til prisen Årets navn.
Vant på overlegent vis sitt første paralympiske gull i roing i Tokyo. Satte også uoffisiell verdensrekord, da hun som første kvinnelige parautøver rodde distansen 2000 meter på under ti minutter, med 9.56.54.
Caroline Graham Hansen
Caroline Graham Hansen
Caroline Graham Hansen er nominert til prisen Årets navn.
Sterk sesong, både for landslaget og klubblaget Barcelona. Gikk helt til topps i Champions League, vant ligaen og cupen i Spania med Barcelona, og var Norges viktigste spiller i VM-kvalifiseringen, til hun fikk hjerteutfordringer.
Casper Ruud
Casper Ruud
Casper Ruud er nominert til prisen Årets navn.
Casper Ruud har spilt seg helt opp i verdenstoppen. I slutten av november var han ranket som nummer åtte i verden. Kom til semifinalen i ATP-finalen i Torino, hvor han slo femte-rankede Andrey Rublev. Vant fem turneringer på ATP-touren.
Erling Braut Haaland
Erling Braut Haaland
Erling Braut Haaland er nominert til prisen Årets navn.
Hadde en eventyrlig sesong i Dortmund. Ble toppscorer i Champions League 2020/2021 og kåret til årets angrepsspiller i turneringen. Ble årets spiller i Bundesliga og nominert til Ballon D´or.
Håndballjentene
Håndballjentene
Håndballjentene er nominert til prisen Årets navn.
Leverer medalje etter medalje. Først tok laget en fin bronsemedalje i OL etter å ha kjørt over Sverige i bronsefinalen. Avsluttet året med et fantastisk VM-gull etter tidenes snuoperasjon mot OL-mestrene fra Frankrike.
Jakob Ingebrigtsen
Jakob Ingebrigtsen
Jakob Ingebrigtsen er nominert til prisen Årets navn.
Sandnes-gutten vant et utrolig OL-gull på 1500 m og satte ny olympisk rekord med 3.28.32. Satte også Europa-rekord på 5000 m og tok fire seire i Diamond League.
Karsten Warholm
Karsten Warholm
Karsten Warholm er nominert til prisen Årets navn.
Warholms utrolige karriere nådde en ny milepæl i 2021. Vant OL-gull i Tokyo med en utrolig verdensrekord med 45,94 på 400 m hekk. Satte også verdensrekord på Bislett tidligere på sommeren. Er ubeseiret på 400 m hekk de siste tre årene.
Kristian Blummenfelt
Kristian Blummenfelt
Kristian Blummenfelt er nominert til prisen Årets navn.
Verdens beste triatlet i 2021. Vant et imponerende OL-gull i Tokyo, og ble verdensmester etter å ha vunnet verdensserien sammenlagt. Avsluttet året med å sette verdensrekord på Ironman!
Magnus Carlsen
Magnus Carlsen
Magnus Carlsen er nominert til prisen Årets navn.
Forsvarte igjen VM-tittelen i langsjakk etter et sterkt mesterskap. Har nå vært verdensmester sammenhengende siden 2013, og vært verdens høyest rangerte sjakkspiller i ti år.
Maren Lundby
Maren Lundby
Maren Lundby er nominert til prisen Årets navn.
Hadde en krevende sesong, som ble toppet med VM-gull! Kom til VM uten pallplasseringer i verdenscupen, men vant likevel tidenes første VM-gull i stor bakke. Tok også sølv i normalbakke, sølv for blandet lag og bronse i kvinnenes lagkonkurranse.
Salum Ageze Kashafali
Salum Ageze Kashafali
Salum Ageze Kashafali er nominert til prisen Årets navn.
Hadde en fantastisk sesong, som ble toppet med gull og verdensrekord på 100 meter i Paralympics i Tokyo, med tiden 10.43. Vant også EM-gull og satte mesterskapsrekord i EM.
Sandvolleyballandslaget Mol/Sørum
Sandvolleyballandslaget Mol/Sørum
Sandvolleyballandslaget Mol/Sørum er nominert til prisen Årets navn.
En eventyrlig sesong for sandvolleyballgutta. Vant et imponerende OL-gull i Tokyo, vant EM-gull for fjerde gang på rad, og gikk til topps i FIVB World Tour Final. Mol og Sørum er det mestvinnende europeiske laget gjennom tidene.
Sturla Holm Lægreid
Sturla Holm Lægreid
Sturla Holm Lægreid er nominert til prisen Årets navn.
Årets skiskytterkomet. Vant fire VM-gull i Pokljuka. Gull på 20 km, gull på fellesstart, gull på blandet stafett og gull på herrestafett. Vant sju verdenscuprenn i 2020/2021 og ble nummer to sammenlagt i verdenscupen.
Therese Johaug
Therese Johaug
Therese Johaug er nominert til prisen Årets navn.
Vant VM-gull på alle fire distansene hun deltok i. Gull på 15 km skiathlon, gull 10 km fri, gull på 30 km klassisk, og gull på 4 x 5 km stafett, hvor hun gikk tredje etappe. Vant tremila med hele 2 minutter og 43 sekunder!
Tiril Kampenhaug Eckhoff
Tiril Kampenhaug Eckhoff
Tiril Kampenhaug Eckhoff er nominert til prisen Årets navn.
VM-dronning i Pokljuka. Vant fire gull, én sølv og én bronse. Gull på sprint, gull på jaktstart, gull på blandet stafett og gull på kvinnestafetten. Kronet sesongen med sammenlagtseier i verdenscupen.
Viktor Hovland
Viktor Hovland
Viktor Hovland er nominert til prisen Årets navn.
Har etablert seg i verdenstoppen. Ranket sju i verden etter seier i Hero World Challenge. Vant også Mayakuba Golf Classic på PGA-touren. Hans beste turnering noensinne, ifølge eksperter. Til topps også i en turnering på Europa-touren.
49er FX med Helene Næss og Marie Rønningen
49er FX med Helene Næss og Marie Rønningen
Helene Næss og Marie Rønningen er nominert til prisen Årets lag.
Slo tilbake etter sjuendeplass i Tokyo, og tok VM-sølv i seiling i OL-klassen 49-er FX, foran de regjerende olympiske mestrene fra Brasil. Dette var Norges første VM-medalje i seiling i en olympisk klasse på 18 år.
Bodø/Glimt
Bodø/Glimt
Bodø/Glimt er nominert til prisen Årets lag.
Gikk ubeseiret gjennom gruppespillet i Conference League. Vant hele 6-1 hjemme over Roma og José Mourinho, og presterte sterke 2-2 på bortebane. Spiller play-off om videre avansement. Vant også den norske ligaen for andre år på rad.
Håndballjentene
Håndballjentene
Håndballjentene er nominert til prisen Årets lag.
Leverer medalje etter medalje. Først tok laget en fin bronsemedalje i OL etter å ha kjørt over Sverige i bronsefinalen. Avsluttet året med et fantastisk VM-gull etter tidenes snuoperasjon mot OL-mestrene fra Frankrike.
Sandvolleyballandslaget Mol/Sørum
Sandvolleyballandslaget Mol/Sørum
Sandvolleyballandslaget Mol/Sørum er nominert til prisen Årets lag.
En eventyrlig sesong for sandvolleyballgutta. Vant et imponerende OL-gull i Tokyo, vant EM-gull for fjerde gang på rad, og gikk til topps i FIVB World Tour Final. Mol og Sørum er det mestvinnende europeiske laget gjennom tidene.
Vipers Kristiansand
Vipers Kristiansand
Vipers Kristiansand er nominert til prisen Årets lag.
I en kaotisk sesong, overrasket Vipers Kristiansand, og gikk helt til topps i Champions League, den gjeveste klubbturneringen. Vipers vant, til tross for at hjemmekamper måtte spilles på bortebane på grunn av pandemien. Bare Larvik av norske lag har vunnet Champions League tidligere.
Gyda Westvold Hansen
Gyda Westvold Hansen
Gyda Westvold Hansen er nominert til prisen Årets gjennombrudd.
Vant absolutt alle kombinertrenn hun stilte til start på i 2021, og tok tidenes første VM-gull i kombinert for kvinner i Oberstdorf. Gikk også til topps i junior-VM.
Halvor Egner Granerud
Halvor Egner Granerud
Halvor Egner Granerud er nominert til prisen Årets gjennombrudd.
Fikk sitt store gjennombrudd med en imponerende, stabil verdenscupsesong. Vant utrolige 11 renn i verdenscupen, og gikk naturligvis til topps sammenlagt. Ble syk i VM, men fikk med seg et sølv for mixed-lag.
Harald Østberg Amundsen
Harald Østberg Amundsen
Harald Østberg Amundsen er nominert til prisen Årets gjennombrudd.
Kom fra rekruttlaget i langrenn, gikk seg inn på VM-laget til Oberstdorf, og tok bronse på 15 km i sin aller første VM-start. En sterk prestasjon, selv med fall i den siste utforkjøringen mot mål.
Lucas Braathen
Lucas Braathen
Lucas Braathen er nominert til prisen Årets gjennombrudd.
Unggutten klinte til med sin aller første verdenscupseier i det krevende storslalåmrennet i Sølden, som åpnet fjorårssesongen. Braathen er blant de yngste som har vunnet Sølden-storslalåmen.
Oskar Marvik
Oskar Marvik
Oskar Marvik er nominert til prisen Årets gjennombrudd.
Tåsenplogen (som han kalles) brøytet seg inn i nordmenns hjerter da han vant Norges eneste medalje i bryte-VM på hjemmebane. VM-bronsen i 130-kilosklassen var Marviks første internasjonale seniormedalje.
Ragne Wiklund
Ragne Wiklund
Ragne Wiklund er nominert til prisen Årets gjennombrudd.
Tok et sensasjonelt VM-gull på 1500 meter under VM i Heerenveen, på tiden 1.54,61. Wiklunds gull var Norges første på kvinnesiden i VM enkeltdistanser noensinne. Satte også norsk rekord på 3000 m. Konkurrerer også i verdenscupen i orientering.
Sturla Holm Lægreid
Sturla Holm Lægreid
Sturla Holm Lægreid er nominert til prisen Årets gjennombrudd.
Årets skiskytterkomet. Vant fire VM-gull i Pokljuka. Gull på 20 km, gull på fellesstart, gull på blandet stafett og gull på herrestafett. Vant sju verdenscuprenn i 2020/2021 og ble nummer to sammenlagt i verdenscupen.
Arild Tveiten
Arild Tveiten
Arild Tveiten er nominert til prisen Årets trener.
Gjennom ti år har han utviklet Norges triatlonlandslag til å bli verdens beste, med Kristian Blummenfelt som ener i 2021. Blummenfelt vant OL-gull, ble verdensmester etter å ha vunnet verdensserien sammenlagt, og satte verdensrekord på Ironman!
Gjert Ingebrigtsen
Gjert Ingebrigtsen
Gjert Ingebrigtsen er nominert til prisen Årets trener.
Trenerpappa Gjert Ingebrigtsen er hjernen bak sønnenes utrolige karrierer. Familiens prestasjoner ble toppet med Jakob Ingebrigtsens imponerende OL-gull på 1500 meter, hvor han også satte olympisk rekord.
Johan Flodin
Johan Flodin
Johan Flodin er nominert til prisen Årets trener.
Svensken har hatt en eventyrlig suksess i norsk rosport. Johan Flodin avsluttet trenergjerningen i Norge med Birgit Skarsteins første gull i Paralympics og Kjetil Borchs OL-sølv i singlesculler.
Kåre Mol
Kåre Mol
Kåre Mol er nominert til prisen Årets trener.
Enda en trenerpappa med suksess. Kåre Mol har stått bak sandvolleyballgutta Anders Mol og Christian Sørum i mange år. Guttas imponerende karrierer nådde sitt høydepunkt med OL-gullet i Tokyo. Kåret til årets trener av det europeiske volleyballforbundet.
Leif Olav Alnes
Leif Olav Alnes
Leif Olav Alnes er nominert til prisen Årets trener.
Alnes er mannen bak Karsten Warholms eventyrlige suksess. Warholm sprengte nye grenser i 2021, ved å vinne OL-gull i Tokyo, og sette verdensrekord to ganger på 400 m hekk. Den siste på utrolige 45,94!
Patrick Oberegger
Patrick Oberegger
Patrick Oberegger er nominert til prisen Årets trener.
Har bidratt sterkt til at de norske, kvinnelige skiskytterne er blitt verdens beste. 2021 ble toppet med at Tiril Kampenhaug Eckhoff ble VM-dronning i Pokljuka og vant verdenscupen sammenlagt. Jentene vant også VM-stafetten, pluss at Norge vant nasjonscupen.
Thorir Hergeirsson
Thorir Hergeirsson
Thorir Hergeirsson er nominert til prisen Årets trener.
Fortsetter å skape store prestasjoner med Håndballjentene. Først ble det OL-bronse i Tokyo etter å ha nedsablet Sverige i bronsefinalen, så ble det et fantastisk VM-gull i Spania i desember, etter tidenes snuoperasjon mot Frankrike i finalen.
I kategoriene Årets forbilde, Årets hederspris og Utøvernes pris annonseres ingen kandidater på forhånd.